neděle 12. února 2012

Písmenkovaná

Písmenka a nadpisy jsou a myslím, že asi vždy budou,  kamenem  úrazu, či –li  pořád se budou řešit. Ano, být v Americe a mít hodně peněz, nakoupíme si všechnymožné písmenkové abecedy, písmenka akrylová, kovová, barevná, 2D, 3D, nebo si nakoupíme  řezací mašinky a řežeme si nápisy z papíru, kartónu, samolepicí fólie…
Ale! Jsme v Česku a ne všechny mají takové možnosti. Některé  z nás si musí nějak pomoci…písmenka tisknout, stříhat nůžtičkami, řezat skalpelem…A nebo si koupit písmenka již vyrobená….třeba od KETY  - surová písmenka z kartónu a pak projevit svoji kreativitu ;-)
Písmenka můžeme použít tak jak jsou, nebo je jen trochu „ošmudlat“ razítkovacím polštářkem.jednou barvou, vícebarevně...případně ještě i ručně domalovat...

Tahle písmenka jsou již stará, z prvních Ketiných písmenek, která byla vyřezaná na kartónových čtvercích 10 x 10 cm a byla v různých velikostech a různých fontů. Nevadí, když se nápis skládá z písmen různého fontu, je to hravé a zábavné.

Další možností je písmenka natřít jakoukoli akrylkou ( temperou) nebo jinou barvou. 

V kurzu jsou teď barevné laky na nehty nakoupené v různých výprodejích a  těmi se pak natírají písmenka. Já si písmenka potřu bezbarvým embossovacím polštářkem a posypu barevným embosovacím práškem…no , většinou stejně bílým…nebo bezbarvým…nebo černým… a pak vše „zapeču“ embossovací  pistolí. Písmenka jsou pak krásně lesklá.

Ještě lesklejší jsou, když se písmenka, potřená jen razítkovacím polštářkem nebo potřené barvou, přetřou ještě lepidlem Diamond Glaze a písmenka pak získají skleněný až porcelánový vzhled.
 Tahle písmenka jsou jen potřená razítkovacím polštářkem a nakonec pak lepidlem Diamond Glaze.

Podobných účinků spíše na větší ploše, na velkých písmenkách, se docílí práškem zvaným utte, který je jako embossovací, ale hrubší a není na nějaké vykreslování detailů.








Určitě byste dokázali přijít ještě na další způsoby, jak si vyzdobit "surová" písmenka , tady se opravdu nápadům a fantazii meze nekladou. 

Krásnou nedělní noc vám přeje Gabreta



1 komentář:

  1. Pro mě nikdy nenapadlo písmenka naembosovat?? Super nápad! :) Díky! :)

    OdpovědětVymazat