pátek 10. února 2012

3D efekt


Čas od času se na internetu objevují k prodeji vyřezaná, vysekaná, ... prostě písmenka. Jsou to písmenka z čtvrtky či jiného papíru. Většinou gramáže 220, 250, maximálně 300 gr. Bílá nebo barevná. Kvalitně vyřezávaná laserem či nekvalitně vyseknutá.  A vy se mě ptáte, jestli taky budu mít taková písmenka. ;-))) Takže odpovím všem. A najednou. Nebudu. A to i přestože vím, že by byla levnější (je to jen papír, takže řez je tak nízký, že tam žádný prach z pálení není, tudíž se nemusí čistit, vyřezávají se mnohem kratší dobu a jen se nasypou do sáčku) a vydělala bych na nich. Má jsou na hranici nákladů. Byla by cenově dostupnější. Ale to je asi tak všechno.

Scrapuji už 3 roky. Kartonová písmenka jsem začala vyrábět na základě vašich žádostí a proseb před 2 lety. Viděly jste je na mých stránkách a ten efekt vás zaujal. Je velký. Ať už použijete písmenka surová či je nejrozmanitějšími technikami upravíte. Občas jen zírám a nevěřím, že základ je karton. ;-) Z chipboard písmen nikdy není nadpis jen obyčejný nadpis. Je efektní. A proto to dělám. Nechci vychrlit celou barevnou škálu písmenek, která budou jen obyčejným nadpisem 2D. To  umíte  samy. Někdo si skalpelem vyřeže písmenka tonu v tonu, který potřebuje, někdo big shotem z toho papíru, co potřebuje, někdo pomocí elektrických mašinek, či je "jen" ručně vystřihnete nůžtičkami. Nač byste potřebovaly plochá písmenka ze čtvrtky? ;-) Musím ovšem sebekriticky uznat, že jsem nebyla jiná. Taky jsem před 2,5 lety první scrapbookový sraz strávila tím, že jsem vysekávala raznicemi nejrůznějších tvarů a velikostí motivy ze všech papírů, které jsem měla po ruce. ;-) Ty výseky mám do teď. ;-) A docela se i divím, že byly tenkrát majitelky raznic tak schovívavé a nechaly mě. Až když je člověk má, uvědomí si, jak hodně se tupí.

Ale zpět k jádru pudla ;-) V písmenkách z obyčejné čtvrtky nevidím žádný přínos pro vás a vyrábět je nebudu. Naopak. V příštích dnech rozšířím sortiment chipboards o různé tvary, které se vám na mých stránkách líbí. O které si mi píšete. Takže pokud vás zaujal nějaký motiv, neváhejte a napište mi. ;-)

Včera jsem udělala stránku, na které je krásně vidět rozdíl mezi 250 gr. silným papírem a kartonem. Vlastně je na té stránce jen to. Chipboards nadpis, kytičky, ptáci a jedno razítko trávy. K tomu jsem přidala 2 motýlky, které jsem od někoho dostala. Jsou vyřezaní na nějaké elektrické mašince z papíru 250 gr. ;-) Obrys není ostrý, protože ta mašinka neuměla karton proříznout skrz, takže jsem si musela vzít skalpel a dořezat.


Ptáky jsem pouze potřela distress polštářkem.  Kytičky i nadpis jsem nechala "přírodní". Podkladový papír je BG kolekce OBSCURE.


Motýlci jsou krásní. Ale přes 2 roky čekali, než se mi barevně a tématicky šikovali. Přetírat jsem se je bála, protože bych určitě utrhla tykadla a zvlnili by se. Sem krásně zapadnou ;-)

Občas lituji, že se mi nejvíc líbí ten surový karton. Že s písmenky tak nedokážu experimentovat jako vy. ;-) Máte nějaký trik při jejich zdobení? Povedl se vám nějaký krásný efekt? Napište mi, pošlete obrázky, podělte se ;-)

Krásný víkend vám všem



Žádné komentáře:

Okomentovat