neděle 19. února 2012

Víkend roku 2009. Perfektně strávený ;-)

K některým akcím a zážitkům mám hromady fotek. Nemohla jsem si vybrat a taky jsem plánovala stránky do víc alb. Třeba z víkendu, který já jsem strávila v Bobrové a zbytek mé drahé rodiny poznával okolí ;-) Rozhodla jsem se tedy, že udělám z tohoto víkendu minialbum. A využiji konečně tu vázací mašinku, co jsem si pořídila. Měla jsem v plánu SC styl. Ovšem opravdu minimálně zdobený. Od svého záměru jsem se trochu odchýlila. Pořád jsem přidávala a přidávala až vzniklo tohle. ;-))



Deseti listové minialbum. Jako základ jsem použila lepenku. Tenčí než používám při výrobě minialb. Takovou, která se dá přehnout, aniž by se papír zlomil. Měla jsem v plánu udělat vícestránkové minialbum polepené papíry, svázané právě cinchem. Proto jsem dala přednost pružnosti před pevností. Karton jsem si nechala nařezat na velikost 10x15 cm. Napadlo mě to ve čtvrtek večer. A v pátek večer jsem začala. Vybrala jsem si k fotkám papíry BG. K těm jsem přidala ještě 2 jiné. Vyndala jsem si razítka, raznice, brads a svou řezačku papíru, bez které neudělám ani jednu stránku, a po Vyprávěj jsem začala. Bavilo mě to. Dlouho jsem minialbum nedělala. Naposledy asi na loňském srazu v Lukách. V pátek jsem udělala půlku a v sobotu dopoledne jsem dokončila tu druhou. Minialbum jsem svázala a začala řešit, jak ozdobit desky. Mám ráda francouzské stránky, francouzské scrapařky a miluju francouzské scrapblogy. Je tam tolik inspirace. ;-)) Tak jsem se šla inspirovat. Troufám si tvrdit, že francouzské scrapařky jsou přebornice v minialbech. Dokáží je vytvořit z čehokoliv a v jakémkoliv tvaru. Já nejvíc obdivuji ty, které mají látkový obal. Přijdou mi takové začištěné. Luxusní. Ale trávit dlouhý čas šitím se mi dvakrát nechtělo, tak jsem udělala kompromis. Hřbet jsem potáhla látkou (jsem rozstříhala manželovo pracovní kalhoty ;-))) a přední a zadní stranu papírem. Vypadá to možná složitě, ale v důsledku je to hrozně jednoduché. Ustřihla jsem si z archu pruh 11 cm široký a 35 cm dlouhý. Na prostředek jsem přilepila oboustrankou látku. Tím vznikl hřbet. Přední a zadní stranku jsem obalila papírem, který jsem pak proštupovala strojem.





Pak už zbývalo jen vlepit stuhu na zavázání, přední a zadní stranu minialba polepit oboustrankou a vlepit. Přiznávám, že nemám ráda při scrapování pravítko, takže jsem nakonec obal udělala kratší, než jsem měla v plánu, a stránky jsem o 2 mm ořezávala, aby nevyčnívaly z obalu. Neměla jsem zkušenosti s tím, kolik prostoru kulatý hřbet potřebuje a jak se bude chovat. Příště už to bude na poprvé ;-)))


Doufám, že i vy jste měli perfektně strávený víkend ;-)
KETA

2 komentáře:

  1. Minialbum je opravdu nádherný.Jen nechápu tu rychlost,s jakou si albůmek vyrobila.Moc se ti povedlo.

    OdpovědětVymazat
  2. Taky nechápu tu rychlost :-O...Albůmek je parádní.

    OdpovědětVymazat