středa 8. února 2012

Nová písmenka

Kartonová písmenka KETA nejsou žádnou novinkou. V nabídce jich máme 5. Hned první font, který jsme pustili do světa se stal tím nejoblíbenějším. Vznikl trochu náhodou. Potřebovala jsem na stránce písmenka a už mě nebavilo si je vyřezávat skalpelem. Nechala jsem si proto vyříznout celý arch 30*60 cm písmen. Hned na první stránce byla zaregistrována a já hledala cestu, jak je vyrábět i pro vás. Problém totiž není výroba. Ale očištění. Písmenka se vyřezávají na laseru. Proto mají tak ostré hrany a může být použit vyšší karton. Laserový paprsek je vlastně oheň, který písmenka vyřízne z kartonu pálením. Tudíž okraje písmenek jsou pokryté vrstvou černého prachu. Ten se z písmenek dostane velice jednoduše suchým tvrdým štětcem. Nejsme ale v Číně a nemůžeme očišťovat každé písmenko tímto způsobem, aniž by se to promítlo do ceny. Ale jsme národ tvůrčí a tvořivý a způsob jsme našli.

Dnes vám představuji nový font č. 6




Je to písmo psacího stroje, které jsme upravili, protože některá písmenka by byla v obloučcích příliš tenká a mohla by se lámat. Velikost malé abecedy je 1,5 cm a velké 2 cm.


Doufám, že se vám písmenka budou líbit a hodit ;-)
Krásný večer
KETA

6 komentářů:

  1. Jéééé, ty jsou nádherný!!! Těším se :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Jů, Tvoje písmenka miluju...určitě pořídím :) Díky :)

    OdpovědětVymazat
  3. :-) ta a teď jsem se nedozvěděla konec toho příběhu, jak se ty písmenka nakonec očistí :-) Opět skvělý kousek....

    OdpovědětVymazat
  4. Skvělý font, psací stroj, to nemá chybu. Určitě nutně potřebuju!! :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Taky by mě zajímalo jak se čistí :))). Každopádně jsou hezké, doufám, že Aktijka konečně bude mít nějaké skladem. Pokaždé, kdy se do nich rozhodnu zainvestovat, tak žádné nemá :(

    OdpovědětVymazat