čtvrtek 19. dubna 2012

Slavíme 100 let

Tento víkend mě čeká bujará oslava narozenin dvou kamarádů. Ano, pochopili jste správně, úvodní stovka je trochu mystifikace. Oboum je letos padesát  a tak se rozhodli slavit společně.
Když se rozhodli pojmout oslavu  ve velkém stylu, nemůžu já zůstat pozadu a nová várka Ketiných razítek přišla jako na zavolanou. Tentokrát jsem se opravdu vyřádila.
Rozhodla jsem se pro každého vyrobit  jakousi visačku na dárek, která bude zároveň i přáním.
Základ je čtvercové přání z hnědého papíru. Dovnitř je pomocí hřebíčku upevněno kolečko tak, aby se otáčelo.
První přání jsem orazítkovala křídovým inkoustem v tónu hnědé a polepila vytrženým motivem s papíru KaiserCraft. Hřebíček je ve tvaru noty a do kompozice mi chyběl už jen  filmový pásek -chipboards od Kety.


Poslední políčko je vykrojené a ve výřezu se oslavenec, postupným otáčením, dočte naše přání napsané na kolečku. Jistě jste rozpoznali i další použitá nová razítka. Musím říct, že suprová jsou kolečka na dírky a bordura z rozpitých koleček.
Druhé přání má stejný základ.Tentokrát jsem jej polepila papírem z nějaké travel sady, který mi zbyl z loňského srazu v Liberci. Okraje jsem ušmudlala červeným inkoustem a doprostřed jsem naembosovala, černým detailním pudrem, nové razítko s nápisy.
Okraj přání jsem oživila tkalounovou stuhou potištěnou razítkem G0323 a chipboards kufříkem s rackem a visačkou s razítkem G0319.


Tentokrát je vyřezané okénko, pro čtení textu, opatřeno kovovým rámečkem. Jeden z  připevňujících hřebíčeků slouží zároveň jako osa otočného kolečka.
Tak, zabalit dárky a můžeme vyrazit slavit.
Prima dny a pohodové tvoření.

Elion

3 komentáře:

  1. Jsou nádherná a věřím, že je i chlapi ocení!

    OdpovědětVymazat
  2. Je to nádherné. Udělala jsi mi radost. Ráda vidím, že to, co dělám, je praktické a využitelné..... Musím uznat, že ty kolečka na dírky mi taky přišly nejuniverzálnější..... A taky mě těší, že to velké textové razítko, které mi opravdu dalo zabrat a promýšlela jsem každičký detail, je i na emboss použitelné. Ani emboss není slitý.... Paráda!

    OdpovědětVymazat
  3. Přáníčka mě nadchla, brzy je budu muset vyzkoušet taky... Dnes odpoledne jedu na sc kurs do Luk a moc se těším i na nová razítka, (to abych přibalila další prachy...), na osobní setkání s holkama ze scrapbook.cz i na vlastní tvoření. Ještě jednou děkuju, Ježíšku!!
    Ivulka

    OdpovědětVymazat