čtvrtek 22. března 2012

Veselé lepičky jsou hit

Lepící pásky z washi papíru ( tenký, ale pevný rýžový papír ) nebo-li masking tapes se staly hitem. Vozí se z Japonska a dají se koupit třeba ( nejen )  na Fleru.
Už kdysi dávno jsem viděla na nějakých francouzských stránkách, že s obyčejnou maskovací páskou ( která se používá při malování na zakrytí částí, které si nechcete ušpinit barvou) byly třeba přilepené fotky nebo ozdoby. Myslela jsem si, že to byla ta obyčejná páska, ale kdo ví, možná byla speciální scrapbooková :-). Já tedy používám tu obyčejnou, která se za pár korun koupí v potřebách pro kutily a malíře. Asi nebude lignin free, ale to už dávno neřeším. Páskou sem tam něco na stránce přilepím, jen tak, jako pro efekt, a nebo na natrhané pásky píšu journaling.




Pochopitelně  se mi barevné "veselé lepičky" moc líbí, ale kus ( obvykle 10 až 15 metrů ) stojí 80 a více korun. Není to strašné, ale  "jeden kousek nestačí". Nechtěla bych mít pak na stránkách stále stejné lepičky a ani si nemyslím, že bych je tak moc chtěla na stránky využívat. ( jako balící  "stuhy" na dárky jsou však úžasné - rychlé!  )
Takže - nápad! Já si prostě tu obyčejnou pásku narazítkuju. Nebude sice tak krásná, tak výrazně barevná, ale bude taková, jakou ji chci a potřebuju. Natiskám si kousek...a zítra zase jiný...A když si jich natiskám více, po důkladném zaschnutí pásku zase navinu zpět a nic se nestane. Nejlepší je pochopitelně Stazon - drží a je výrazný . No a když zjistím, že využití zase není až takové, alespoň jsem neutratila :-).

Na potiskání obyčejné malířské maskovací pásky potřebujete pásku :-), razítkovací polštářky v barvě, která se vám hodí , razítka a to je vše!


Kousek pásky si odtrhnu a nalepím na podložku ( páska je vtipná v tom, že ji můžete lepit na papír i na zeď a zase sundat bez toho, že by po ní zůstával na povrchu nějaký lep ) a tisknu. Když si nalepím dvě i více pásek vedle sebe, můžu použít i větší razítko ( větší vzor ). Jsou tak udělané ty textové pásky. Moje páska je široká 2 cm.




Je to chvilinka a pár korun :-) Zkuste to .

Krásný den s úsměvem
Gabreta


5 komentářů:

  1. Je to nádherný...Už jsem to taky chtěla zkusit, ale nedoufala jsem, že to může vypadat takhle pěkně. Hned jdu na to..
    Já používám papírovou náplast z lékárny :)

    OdpovědětVymazat
  2. Já to maličko zkoušela asi před dvěma týdny, ale nakonec jsem to na stránku nepoužila, protože ta moje páska je nějaká moc žlutá... :D Tak až budu mít nějakou "lepší"... ;)

    OdpovědětVymazat
  3. Už jsem taky zkoušela, je to super nápad za pár korun. Nejvíc se mi libí sem tam kouskem pasky, jako náhodně, něco přilepit. Díky

    OdpovědětVymazat
  4. Taky po nich pokukuju, plánuju si nějakou koupit. Tvůj nápad s razítkováním je jako vždy skvělý :). Ale stejně jako Milce, i mě se zdá, že ta moje obyčejný je nějaká moc žlutá. Musím se poohlednout po nějaké bělejší :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ony se prodávají dva typy, žlutá - je častější - alespoň ji častěji vídám, a pak skoro bílá, bývá trošku dražší.Ale mají ji skoro všude v hobby marketech.

      Vymazat