neděle 18. března 2012

JEN TAK

Za okny končil nádherný předjarní den s teplotami skoro letními. Užila jsem si ten den s mužem a synkem a jeho slečnou v Praze. Plna příjemných dojmů ( nejen z francouzské restaurace ;-) ) poslouchala jsem si na "jůtůbku" svoji oblíbenou Zaz a jen tak si nalepila přáníčko...a  už vím, že se mi brzy bude hodit.
Jak jsem byla celá tak jarně a příjemně naladěná, udělala jsem přáníčko jemné, něžné, ženské. 
Zkusila jsem docela jednoduchý styl, kterému se říká POP UP CARDS
Princip tkví v tom, že přáníčko se po rozložení rozevře a je plastické. Dají se tak dělat velmi, velmi složité věci, ale ve složitostech se nechci utápět. Tohle je opravdu tak jednoduché, že jednodušší být ani nemůže. Vezme se nějaká čtvrtka, já použila tu jemnou, s růžemi a přeloží se na půl. Asi tak uprostřed se udělá nástřih a to, co vznikne se přeloží na opačnou stranu, než je přeložená celá čvrtka, takže vznikne  taková jako židlička ( já vím, že to píšu jako pro děti, ale vy jistě víte, jak na to :-) ) Při složení se složí, při rozložení vystoupí do prostoru. Na tu "židličku" se dají lepit různé věci, zvířátka, kytky, motýli...To celé se pak vlepí do základu přání, v mém případě růžové čtvrtky s jemnou strukturou. Protože vnitřek byl menší než přáníčko, využila jsem ten prostor dole a přidala text...jak jinak než JEN TAK ...(najdete pod č.294 ) Natiskla jsem ho bezbarvým médiem na embossování Versa Mark a zasypala zeleným embossovacím práškem Adirondack - Moss a zahřála embossovací pistolí. Nápis je pěkně plastický.

Horní část přáníčka jsem zastřihla a zakončila oblíbenou krajkovou raznicí, takže po zavření je vidět spodní nápis a po otevření na růžích ( i s kapkami rosy udělanými Glossy accents ) sedí motýli...
Jé...mě to tak bavilo...a už se těším, až přáníčko pošlu té milé duši, na kterou jsem celou dobu myslela :-)

Krásný den s úsměvem
Gabreta

Žádné komentáře:

Okomentovat