středa 14. března 2012

Můj první smash

U nás na jihu jsou prázdniny. A tentokrát opravdu jarní. Těším se na jaro moc. Proto na hory  nepojedeme. Výlet a nějakou akci jsme ale slíbili, takže dnes v noci vyrážíme na 3 denní výlet do Berlína. Nikdy jsem tam nebyla. Je to od nás dál než k moři. Ale jednou jsem si ho přála vidět ;-) Moc se na to těším. Tyhle poznávací, akční, adrenalinové dovolené plné zážitků jsou moje nejoblíbenější. Trochu jsem přemýšlela nad tím, tentokrát si vše zapisovat. Ale než jsem se stihla rozhodnout, Liduška i Kája řekli, že si s sebou vezmeme ten deník, co jsem dělala na podzim v Liberci. Tak jsem jim vysvětlila, že je velký a má hodně stránek. Tolik že se toho za 3 dny stihnout nedá. Že uděláme jiný. No nebyla bych to já, abych se to nenechala na poslední den ;-)
 
Jedeme na lehko, takže si s sebou nepovezu žádné pomůcky. Smash deník jsem si připravila tak, abych po návratu doplnila vstupenky, či letáky, proděravěla a svázala cinchem.
Z reklamního bločku jsem si vyřezala čtverečkové papíry, které jsou z druhé strany bílé. To je základ. Na desky jsem si vyndala šedý karton (to je pořád ten samý a pořád jeden arch ;-)) Udělala jsem je o 0,5 cm větší. Protože podle předpovědi by opravdu mělo být jaro i tam, vybrala jsem svěží jarní papíry a barvy ozdob. Ty víc využiji až při kompletaci, ale už ted jsem neodolala, abych si tuhle sadu od Artemia nepřipravila a alespoň spirálku nepoužila. Je fakt super. Koupila jsem si je ještě ve 3 dalších odstínech.



Titulní stránku jsem si ozdobila razítky a písmenky. Jestli si říkáte, že ty písmenka opadají při neustálém vytahování, pletete se. Drží jak židovská víra. Lepím chipboards lepidlem v tužce zig. Jednou se mě Katie ptala, když jsem ještě po roce scrapování neměla zig, jak bez toho můžu tvořit.... Že má stále jedno v zásobě. Jakmile jsem si zig koupila, pochopila jsem její otázku. Já mám stále to první, i když jsem ho ještě doplnila druhým s kovovým menším hrotem.


Jakmile jsem titulku měla, vyndala jsem cinch. I ten jsem si oblíbila. Celý štůsek papírů jsem proděravěla najednou. Díky vodící liště jsem si posunula začátek děravění u desek a vnitřku jinak. A ne podle oka. Podle číselníku na cinchi. Další výhodou je, že si vycvakáte, na strojku jaké díry chcete a jaké ne. Mohla jsem je mít o polovinu řidší nebo o 2/3. Nebo klidně i jen jednu díru... A dál jsem ocenila to, že teď si do dírek můžu dát kroužky a po příjezdu vstupenky, letáky, obrázky,...jen proděravím (a jelikož mám cinch nastavený, tak budu mít díry naprosto přesně jako vnitřek), vložím spirálu a zavřu ji. A smash bude kompletní.



Abych si měla ty vstupenky kam dávat, na desky z vnitřní strany jsem si připevnila kapsičku na druk. Tenhle formát se běžně prodává. Já jsem měla doma ale ten větší formát. Tak jsem kapsičku dole ustříhla, zavřela ji izolepou, zezadu oboustrankou přilepila na desky a i ten ustřižený zbytek použila ještě na vnitřní stranu zadních desek.



Listy uvnitř jsem orazítkovala razítky, co mi přicházela pod ruku. Stránky si mohu díky kroužkům přehazovat, tak se nemůsím bát, že by slogany byly mimo mísu. I když... jsou tak univerzální, že vadit nemůžou. ;-)

A když jsem měla hotovo, vyzkoušela jsem, jak se mi vejde do mé cestovní kabelky, která je jen na peněženku, telefon a kapesník. ;-) Vejde se do přední kapsy i s gelovým perem. Na dokumentaci zážitků jsem tedy připravená ;-) Jestli ho popíšu cestou, nebo dopíšu doma, to nevím... Ale cestovní náladu jsem si tím navodila dokonale a o to jde ne? Dělat si radost svým koníčkem ;-)

Krásný den


4 komentáře:

  1. Miluju tyhle deníčky. Je krásnej, jarní.

    OdpovědětVymazat
  2. TAKY MILUJU DENÍČKY, SEŠÍTKY, NOTÝSKY, BLOČKY...A BLOGY :-)). KDYŽ JSEM NEZNALA SCRAPBOOK, KUPOVALA JSEM SI KDEJAKÝ DIÁŘEK, TEĎ SI JE S RADOSTÍ VYRÁBÍM. ZVLÁŠTĚ SMASH DENÍKY MÁM RÁDA, A NA KAŽDOU CESTU SI HO PŘIPRAVUJU. NAPROSTO CHÁPU, ŽES JEHO VÝROBU PŘEDŘADILA PŘED BALENÍ, PÁR TRIČEK DO KUFRU JE RAZ DVA, ALE SMASH MUSÍ BÝT! ;-). FANDÍM TI, ŽE SES TAKHLE SCRAPOVĚ ZASE ROZJELA A PŘEJI TI ( VÁM ) KRÁSNOU CESTU, SPOUSTU ÚŽASNÝCH ZÁŽITKŮ A PLNÝ SMASH DENÍČEK :-) MĚJ SE.

    OdpovědětVymazat
  3. Já chci taky umět takový krásný smash deníček...Máš ho opravdu super

    OdpovědětVymazat
  4. Ten je opravdu krásný... Paráda!
    Pro mě nádherná inspirace, akorát já se pořád nemůžu rozhodnout, jestli si smash deník na dovolenou udělat. Jednak jsem tedy ještě žádný nedělala a druhak mám (oprávněné) obavy, že bych ho přivezla prázdný zpátky... :D

    OdpovědětVymazat