neděle 6. května 2012

Kreativity v Holešovicích

O výstavě Kreativity jsem věděla dlouho dopředu. Ale neplánovala jsem ji navštívit. Přece jen zase cestovat a 360 km.... Chtěla jsem ale... Osud tomu chtěl a manžel tomu pomohl...a my jsme museli jet do Prahy. Původně jsem chtěla jen okouknout stánky vystavujících, zastoupení, ale... Liduška okamžitě zasedla ke Swarovskému, kde mi vytvořila nádherný šperk na krk. 3 lanka, červené a průhledné kamínky. Udělala mi radost. Myslela jsem si, že si vytvoří něco sobě. ;-)) Manžel se synem proběhli část pro kutily a já se sama vydala očíhnout kreativní část.

Většinu scrapbookových stánků jsem jen zběžně prolítla. Spousta vyřezávacích a embossovacích šablon. Nic co by mě překvapilo. Vyřezávací mašinku nevlastním, tak i její předvádění jsem přeskočila. Nadchly mě látky. Nevím, kdo je tam vystavoval, ale měla jsem co dělat, abych si vysvětlila, že patchwork teď fakt ne ;-)) Dlouho jsem prohlížela komponenty ke korálkům... Taková škála.... Potkala jsem známé obličeje. ;-)) I Irisku. Ta ženská je prostě všude. Není snad akce, kde byste na ni nenatrefili. ;-D  A pak jsme celá rodina vyrazili ke "konkurenci" Aladine.

Aladinky byly oděny do handmade triček. Naprosto jedinečných. A zrovna začaly jedno dělat. Manžela napadlo, že by si mohl Kája taky jedno udělat. Za to jsem mu vděčná. Mě by to nenapadlo a o tolik bych přišla. Tričko jsme dělali synchroně s paní Slavíkovou. Ta dělala své bílé a já vybrala Kájovi zelenou. Na potištění si vybral dekorační razítka na zdi a textil ještěrky, žábu a na doporučení použil i kruh. Když jsem je viděla natištěné na tričku, tak jsem chvilku litovala. Říkala jsem si, že obrázky na tričku...takových už z výtvarky má.... Jenže p. Irena pokračovala. Cákala, dělala šmouhy, stínovala, použila barvy ve fixech, nafukovací,....V tu chvíli už jsem to vzdala a jen pozorovala, co jí vzniká pod rukama. I naše puboška byla v šoku.


Během několika minut jsme měli v ruce nádherné triko. Naprosto jedinečné. Kája si ho odnášel jako svátost. Já jsem ještě mámila z lektorky informace. Její výtvory můžete najít na jejích stránkách, na fleru i na potvor. Začíná pracovat i na knize. Rozhodně si ji koupím. ;-))

Po cestě jsem Lidušce řekla, že mám barvy na textil, razítka, triko,.... že to může ráno zkusit. Je hodně kreativní. Za těch 10 let ve výtvarce v lidovce vyzkoušela spoustu technik a nebojí se experimentovat. Takže jsme ji prvně nemuseli budit a hned ráno začala. Já jí snesla svá razítka. A dívala se, jak tu krásně čistou cling pěnu opatlává od všech možných barev a jen odhazuje do stran. Nechtěla jsem jí tu radost z tvoření kazit nějakým usměrňováním ;-))) Na konci jsem si je samozřejmě důkladně vyčistila :-))) A musím uznat, že i já jsem jí nějaké na tričko otiskla.


No nacpali jsme těch razítek na triko opravdu hodně. I textová. Nejvtipnější mi přišlo razítko ruční práce s čárovým kodem ;-))) Nevím, jestli tohle je finální verze, protože se ještě chystá dokrášlit ho právě fixy na textil. Byla to zábava. Je to efektní. A další způsob, jak využít kvalitní gumová razítka. Se silikonovými to bohužel nebo bohudík ;-)) nejde.


Držím palce!
Krásný den


9 komentářů:

  1. Nádherná trička!!! Ono vidět to naživo vznikat muselo být úžasné. Liduška je moc šikovná, hned bych jej nosila :-) Já viděla v pátek trička co měly na sobě holky od Aladinu a obdivovala a obdivovala :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Irča Apták je úžasná! Vůbec nechápu, jak ta trička svou lehkou rukou dělá. Ona dokonce maluje špinavou vodou :-) Na Vánoce mi pro manžu podle fotky namalovala jeho starou motorku na tričko a to teda koukal!!
    Tvým "dětem" trička moc sluší!

    OdpovědětVymazat
  3. Keti, byla jsem tam také, holky (Iriska a Danča) říkaly, že jsme se minuly. Na trika jsem se dívala také a celou cestu v autě domů přemýšlela, že to vyzkouším, razítek mám hodně a barvy na textil také, jenom musím koupit nějaké levné triko u Vietnamců. :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Nádherný trička a nádherný děti.

    OdpovědětVymazat
  5. Nádhera! Supr trička..je vidět,že jste si to pěkně užili!
    Kamča

    OdpovědětVymazat
  6. Óóóó, dobrej důvod, proč tu dlouhou cestu absolvovat! Tričena jsou parádní.

    PS: A kde máme foto toho skvělýho náhrdla? ;)

    OdpovědětVymazat
  7. Trička jsou skvělá, máš moc šikovné potomky. A náhrdlo bych také ráda okoukla.Jak čtu různé komentáře, muselo to být na výstavě bezva...moc mě mrzelo, že mi zdravotní problémy nedovolily vyrazit do Prahy. Tak za rok...

    OdpovědětVymazat
  8. Také nemám Prahu za rohem, tak jsem byla doma. Ale když čtu, co vše tam bylo, tak mne to trochu mrzí. Trika jsou úžasná. Dcera je fakt moc šikovná.

    OdpovědětVymazat
  9. Teď jsem se vrátila z výletu a koukám, jak to tady žije :-). Trika mi nezbývá než pochválit, vypadají náramně :-O a "dětiny" taktéž:-), šikulky :-)

    OdpovědětVymazat