neděle 13. května 2012

Moje vlajková loď

Konečně jsem dotvořila svůj shadowbox - huraaá.
Výsledná podoba věcí se u mě odhalí většinou až během tvoření. Proto ani do Liberce jsem nejela s úplně jasnou představou, jen s tím , že chci barvu držet lehce do tyrkysové.
Protože ale barevné možnosti úpravy rámečku byly omezené a moje rozjařenost večer naopak větší, než bych mohla druhý den potřebovat, nechala jsem si rámeček na doma.

Musím se pochlubit - na povrchové úpravě samotného rámečku jsem se opravdu vyřádila. Nejprve jsem ho celý natřela akrylovou barvou v odstínu  tmavě šedé. Pak jsem suchým štětcem napatinovala béžovou a tyrkysovou a někde osmirkovala. Konečnou fází bylo krakelování. Mám moc ráda sadu od Pébeo, která dělá pavoučí síť prasklinek. Ty jsem zatřela na závěr olejovou barvou opět tmavě šedou a vyleštila flanelem.


 Nyní už došlo na obsah jednotlivých okének. Od Tomdy jsem vyžebrala odkaz na úžasné koláže z fotek a některé z nich jsem použila. Záběr, který se mi nehodil jsem převrstvila jiným, podlepeným  hnědou čtvrtkou a získala tak 3D efekt.


Do středu jsem umístila dva chipboards  krucánky od Kety zrcadlově tak , že vytvořily nádherný ornament. Další zdobení už nebylo těžké. Něco obstaraly nádherné kovové komponenty z balíčku od Didi a něco jsem si vyrobila na workshopech - gotické hlavičky a papírové rozetky.


Pak už jen kamínky pravé i falešné a mušličky, velice dlouho nevyužité.


Nemůžu zapřít, že mám ze svého dílka opravdovou radost. Práce mě těšila a moc jsem si to  po troškách užila. A hlavně -  boxík  mi zůstane.
Přeji i vám hodně radosti z vašeho tvoření.

Elion

8 komentářů:

  1. Je prostě nádherný!!! Nejvíc mě fascinuje ta povrchová úprava boxíku :-O

    OdpovědětVymazat
  2. Moc se mi líbí. Já už jsem ten svůj také natřela, vůbec jsem si s tím nehrála jako ty. To bych nedokázala. Mám v něm vše naaranžované, jen nejsem schopná vybrat pěkné fotky.

    OdpovědětVymazat
  3. Páni!!!! Teda smekám před povrchovou úpravou 8-) to bych nesvedla, ale za ten efekt to určitě stojí! Krásný!

    OdpovědětVymazat
  4. Tak tenhle styl mám moc ráda...rámeček má opravdu povedenou patinu, vyhrála sis...a z odkazu od Tomdy jsem byla také unešená

    OdpovědětVymazat
  5. Smekám před krásnou patinou/barvou rámečku, ten je naprosto luxusní. A všechno vevnitř to skvěle doplňuje.

    OdpovědětVymazat
  6. Děkuji vám všem za povzbuzujicí komentáře. Moc si jich vážím.

    OdpovědětVymazat
  7. Patina je naprosto dokonalá a pro mě neuvěřitelná!!!

    OdpovědětVymazat