úterý 3. listopadu 2015

Adventní kalendář 2015 - druhý

Kalendáře pro mé neteře a synovce jsou již čtvrté v pořadí. Po loňské bílé paletě jsem měla pocit, že už nemám co vymyslet. Čím je překvapit. Ještě ke všemu  tentokrát má sestra nakoupila opravdu krásné "náplně". Takže jsem se nechtěla nechat zahanbit. Přes týden mi šrotovalo v hlavě. Až jsem z toho byla i nervozní. Mezitím jsem si tedy alespoň nandala věci do krabiček, které jsem rok schraňovala :-D


A při hrabání listí mě to napadlo. Co děti ocení nejvíc? Stromeček. Jaký bude nejpraktičtější a nejlevnější? Uříznutý nálet třešní, co máme za plotem ;-)


Holky moc přírodní barvy neocení. Loni bylo zle, že jsem jedné dala skleněné ozdoby a druhé z kartonu... Až na slzy došlo, jak jedna druhé záviděla ;-) Takže jsem stromky uřízla dva a natřela na bílo. No trvalo to... Manžel, který vedle mě obkládal dům cihličkami si ťukal na čelo. Každou větvičku .... Ale výsledek stál za to. Až jim budou dárečky na stromečku ubývat, mohou si tam věšet místo nich ozdoby a budou mít holky na Vánoce každá svůj vánoční stromeček ve svém pokoji ;-) A po Vánocích ho hodí do kamen. ;-)


Loni jsem dělala Evičce kalendář červeno-bílý a Kačce bílo-šedo-růžový. Takže letos jsem to prohodila. Balíčky jsem zabalila do růžového a bílého kancelářského papíru. Ovázala jsem je vlnou ze starého svetru a navrch nalepila chipboard číslice. Ty jsem si ještě před nalepením natřela akrylovou barvou na bílo.


A pak už jen zbývalo vymyslet, jak nejlépe balíčky připevnit. K tomu jsem použila drátek a udělala miniaturní háčky.


A výsledek...

 
Stromek jsem zapíchla do vázy, obsypala kamením a bylo hotovo. Pak zase vše sundat a připravit k převozu ;-) Dnes už stojí stromek u Evičky v pokojíčku. Celý měsíc bude mít balíčky na očích ;-)



5 komentářů: