pondělí 16. března 2015

Naše město

Fotky, které nejraději scrapuji, jsou bez lidí. Ne, že bych lidi neměla ráda, ale občas naruší atmosféru a celou kompozici fotky ;-) Zase na druhou stranu scrapuji, abych měla stránky především do synova alba, takže fotky s lidmi potřebuji :-D O to víc, si pak ale vychutnám tvoření takovéhle stránky.


Komentář manžela k ní mi byl už předem jasný.
"No a co jako? Vždyť tam ani nejsme."
"To jsou povodně."
"Aha."
:-D Je to sranda ty mužské a ženské pohledy na věc ;-)

Základem stránky je bílý plátěný papír. K dominantním barvám na fotce jsem našla 2 kousky papírů, přidala lepenku. Potom jsem si namíchala ve vodovkách zhruba stejný odstín a cákala a sušila pistolí horkovzdušnou a pořád dokola... ;-) Na nadpis jsem použila chipboard písmenka 8. Razítka jsou na stránce tentokrát jen 2. Jedno z velkoformátových šipek a druhé datumovka.

Tu máme standardně v nabídce i v nesamonamáčecím provedení. Ale já dávám razítko vždy jen černé, takže je pro mě výhodnější samonamáčecí strojek. Abych docílila toho horšího třetího či čtvrtého datumu, tak polštářek po druhém otisku vytáhnu a razítkuji naprázdno. Razítko je na 12 let. Takže investice 160,- Kč se rozhodně vrátí. Ideální na takový otisk je rámeček. Ovšem doteď jsem neudělala žádné razítko rámečků. A to je mám tak ráda ;-) Budu muset rozhodně udělat. :-D Ale teď jsem neměla a chtěla jsem je mít v odstínu stejném jako papír, tak jsem na zelený a hnědý papír navrstvila bílý a udělala jsem si rámeček trochu jiným způsobem ;-) Provázky a jeden velký brads, který jsem měla v sadě na libereckém srazu před 2 lety od simple stories. A to je vše. Stránka mi tentokrát zabrala opravdu chvilku. Po mých oblíbených povídkách Škoda lásky jsem objevila fotky a před půlnocí jsem šla spát. Takovéhle stránky mě prostě baví ;-)

Krásný den a pohodový start nového týdne




8 komentářů:

  1. Příběh...vyvážená kompozice a barevnost...super stránka s myšlenkou!

    OdpovědětVymazat
  2. Moc pěkná stránka, taky mám ráda takovéhle "nárazovky", když vše jde jakoby samo a výsledek je parádní!
    I Tobě hezké dny, Markétko :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Já Vám tak závidím ty povedené skvrny vodovkami. O něco podobného jsem se pokoušela minule a vůbec mi to nevyšlo.. :(

    OdpovědětVymazat
  4. Velice pěkná stránka,....úžasný, co se dá vytvořit z obyčejných vodovek

    OdpovědětVymazat
  5. Moc pěkné.... opět se potvrzuje, že v jednoduchosti je krása...

    OdpovědětVymazat
  6. Povodně jsou smutné téma a Krumlov se s nimi pere na můj vkus moc často...ale přesto z Tvé stránky dýchá naděje vítězství! Líbí se mi i barevnost - skvěle vystiženo.

    OdpovědětVymazat
  7. Další nádherná stránka....moc pěkně udělaná.

    OdpovědětVymazat
  8. Na "povedené" skvrny doporučuji navštívit nějaký kurz, kde účastníkem bude i Helge. ;-) Já jsem vždy měla nějaký zábranu a více než štětec bylo pro mě důležité pravítko. Přestože jsem na prvním stupni vyhrála nejednu výtvarnou soutěž... Ovšem stačil jeden učitel v lidové škole umění a já jsem pověsila výtvarné tvoření na hřebíček. V Liberci jsem si ovšem sedla při kurzu vedle Helge. Ta byla nachcípaná, tak pila čaj. Když ho dopila, tak v rámci "výuky" kydla čajový sáček na papír (mokrý použitý sáček), napatlala na to šeps a nitě. Tím si vytvořila 3D kopeček a na moje vyděšené oči (tenkrát tolik řešící acid a lignin) mi řekla: "No co, aspoň to bude vonět!) Od té doby se mi tvoří z lehkostí. ;-)

    OdpovědětVymazat