úterý 5. dubna 2016

Tak trochu jiný cestovní deník ;-)

Už dlouho si žádnou dovolenou, prázdniny, prodloužený víkend ani nedokážu představit bez cestovního deníku. Ráda si zapisuji, vystřihuji, vlepuji,... a pak čtu... Jenže....kdy já jsem pak podle deníku opravdu nějaké album s fotkami udělala? To už je hodně dlouho. Když mám čas, udělám si spíš nějakou stránku... A jak jsem si tak balila scrapbookové potřeby na prodloužený velikonoční víkend a přemýšlela nad formátem deníku, rozhodla jsem se pro změnu. Dostala jsem přece cestovní tiskárnu a večery na hotelu jsou ideální na scrapování. ;-) Takže letos udělám jiný cestovní deník. S fotkami a domů si ho přivezu už skoro hotový ;-) A podle toho jsem zabalila


Tiskárna, sada 6* papírů, razítka, chipboards, fotopapíry, nůžky, .... a do kabelky deník, do kterého průběžně zapisuji tento rok každý den. Tak ještě ten formát. Nakonec mě zaujaly chipboard kartony, které jsem si zrovna přinesla domů.


Jen jsem netušila, kolik stránek nakonec udělám a muselo se mi to vejít do kroužků. Tak jsem si k tomu ještě nařezala tenké šedé kartony. Připraveno, zabaleno, ... vyrážíme. Kam do Znojma? Vzhledem k tomu, že místa výletů vybírá manžel a my se synem pouze vybíráme z alternativ, a vzhledem k tomu, že má příprava fyzická i psychická začíná až večer před odjezdem ,vůbec mi nedošlo, že ve Znojmě má obchod Pretty papers. Ale jakmile jsem si to spojila, hned jsem návštěvu Didi v duchu plánovala. I když .... kdo by byl v práci o Velikonocích ;-) Takže jsem byla správně scrapbookově natěšená. A jak to dopadlo?

 
Velikonoční výlet se povedl po všech směrech a i album jsem udělala. Všechny fotky (kromě posledního dne) jsem si každý večer vytiskla a většinu stránek i ozdobila. Nebylo to bez problémů. Hned po zapnutí tiskárny mi došlo, že to nebude tak jednoduché, jak jsem si představovala. Musela jsem změnit propojení tiskárny s telefonem.  Doma jsem totiž používala při komunikaci mezi telefonem a tiskárnou domácí síť. Tiskárna se chovala jako síťová. Ovšem tady síť nebyla a já si ani počítač nevzala. Tím jsem se hodně první večer zdržela a málem i nechala odradit, ale nakonec jsem to zvládla přenastavit.
 



 
I Didi jsem navštívila. Nesmíte se prostě nechat odradit cedulkou "Přijdu do 30 minut" ;-) Hned v pátek jsem totiž obchod vyhledala. Nečekala jsem, že bude ve svátek otevřeno, ale tuhle cedulku tam našla. Když už jsem se tam ale vrátila potřetí, došlo mi, že spoléhat se na cedulku, není dobrý nápad. Tak jsem Didi napsala sms a ona v sobotu do obchůdku přišla. Moc se mi tam líbilo. Umístění obchodu, jeho vzdušnost, světlost, organizace,... Paráda!
 


Doma jsem dotiskla poslední den, dozdobila, pocákala vodovkami a bylo hotovo ;-)
Že bych mě moderní scrapbooková deníková doba dostala zpět k tomu, kvůli čemu jsem na slovo scrapbook poprvé narazila, a sice ke zdobení fotek ;-)

Krásný den

6 komentářů:

  1. Keto parádní album, jsi taková hračička, máš to krásné a přitom jde vidět, že na tom netrávíš mládí. Ještě jednou díky za návštěvu a za čokoládu :-) Pošleš mi prosím tu společnou fotku? Předem díky!

    OdpovědětVymazat
  2. Nádherné mini, moc se mi líbí ta myšlenka,že jedu domů a mám hotovo :)
    Líbí se mi chipboards příboru a také cákance tomu dodaly šmrnc.

    OdpovědětVymazat
  3. To je krása :-) opět jsem se navnadila :-)

    OdpovědětVymazat