středa 18. listopadu 2015

Adventní kalendář 2015 - šestý

Šestý adventní kalendář je pro druhé vnouče mé kolegyně.
Přes dva týdny mi tu ležely připravené čokoládky a bonbonky... Čekalo se na nápad ;-)) Opět. Byly to poměrně malinké "náplně" a krabičky, které mám, i když jsou malé, by byly poloprázdné. Takže jsem si připravila sáčky z balícího papíru a nastříkala číslice stříbrnou barvou. Aby mi neodlítaly při sprejování, půlkou jsem si je nalepila na samolepku. Spotřebovala jsem tím i méně barvy a rovnou byly seřazené.



Pak jsem si odstříhla kus bílého filcu, který se používá ve stavebnictví. Nejprve 2 obdélníky 40*70 cm a pak pruhy, které jsem našívala na obdélník. Měla jsem v plánu kapsář. Stříhala jsem bez pravítka, od ruky. Nechtěla jsem si z toho dělat větší dřinu než je třeba. Vždyť je to jen na pár dní. Napadlo mě to po návratu z divadla, které se mi opravdu líbilo a měla jsem povznesenou náladu. A aby to bylo dokonalé, zapálila jsem si vonnou svíčku a blbec jsem si ji postavila na kraj stolu.
Když jsem pak šila posledních 10 cm kapsáře, filc se přiblížil ke svíčce a ta mi tam propálila díru. ;-) Njn bylo po půlnoci a už mi to asi nemyslelo ;-) Naštěstí se uškvařila jen jedna vrstva a malé kolečko. To jsem zakamuflovala. Zvonečky ;-)))))


Protože jsem nevěděla, jestli mají místo pro zavěšení nebo postavení, mezi 2 vrstvy kapsáře jsem vložila karton 30*60 cm. Takže kapsář stojí, ale může i viset. Karton byl silný, takže prošít by nešel, tak jsem spodní část po vložení kartonu zašila ručně.



Byla jsem z toho nadšená. Je to zase něco úplně jiného. Nebylo to časově tak náročné, jak jsem čekala a opět jsem vyšla z toho, co jsem měla nasysleno. Cokoliv vidím, že by se mohlo hodit, schovávám ;-)) Mimochodem v Kauflandu teď mají za 25 Kč balení rolniček a zvonečků ;-)

Krásný den


4 komentáře: