úterý 24. února 2015

MEMORY FILES-Mácháč 2014


Dost mě zaujal nový způsob dokumentace našich událostí a to MEMORY FILES. Nejprve jsem si na zkoušku vytvořila prázdné album. To jen doplním fotkami. Teď jsem ale zkusila jiný způsob. Vytvořila jsem si základ ze čtvrtek, ale ještě před svázáním jsem lepila fotky a zdobila. Potřebovala jsem zkusit, co bude lepší.
Protože jsem měla z Mácháče hodně fotek, tak jsem si připravila dostatek prostoru.  Hodně stránek a různých kapes a folií. Pak jsem ale zjistila, že tak hodně šetřím místem a proto na poslední stránku vůbec nemusím přidávat další listy. Vše jsem nakonec svázala. Po pravdě to bylo dost náročné, když už byly stránky polepené a nazdobené.
Použila jsem  5 čtvrtek, které byly z jedné sady. Udělala jsem desky, trochu jsem je zmenšila, zhruba na velikost A4.  Na zadní stranu jsem použila jednobarevnou čtvrtku. Uprostřed jsem přední a zadní stranu spojila proužkem čtvrtky z obou stran a ještě přelepila washi páskou. Prostředek musí být hodně zpevněný, aby se při šití netrhal. Zdobení a lepení fotek bylo o hodně jednodušší, když jsem to neměla svázané, protože jsem si vždy vzala jen jeden list. Ke čtvrtkám jsem si vybrala ladící jednobarevné čtvrtky a také různé ozdoby a kartičky na PL.  Rozstřihla jsem také folii na PL a použila na různé kapsy.
Jak jsem psala, sešití bylo trochu náročnější, ale dalo se. Označila jsem si na všech stránkách prostředek a pak na každou stranu stejně jsem si udělala malé otvory jehlou. Každá stránka je jinak veliká, takže se to musí dělat postupně a každou zvlášť naměřit. Sešívala jsem silnější bavlnkou, nit mi stránky při utahování řezala. Jen bych doporučila nedělat prostředek tak hodně silný, protože pak se desky otvírají. Lepší je také nalepit různé stránky na přední a zadní stranu. Vrchní desky jsme asi 0,5 cm od prostředka narýhovala a ohnula. Je lepší je udělat o malinko větší než ostatní stránky.
Dovolené si budu dělat do PL, ale z různých výletů, kde máme méně fotek, budu dělat MEMORY FILES. Je o tolik kreativnější.
Používala jsem razítka KETA a také moje oblíbené chipboards, které jsem konkrétně  k této příležitosti dostala od Kety. :)


Opět jsem natočila video, fotky by nedokázaly přesně ukázat, jak album vypadá.









Pár fotek na ukázku









Krásný den
ÁJA

3 komentáře:

  1. To je neskutečný !!!!!
    Každé tvoje mini je skvělé, ale tohle je opravdu geniální !!!
    Snad budu mít někdy příležitost, vidět to na živo, protože těch nápadů, vyklápěček, schovávaček - to ani to video nepobere :-)
    Fakt super !

    OdpovědětVymazat
  2. Moc se mi líbí ten systém!!!!
    A dokonalé provedení! Studnice nápadů.
    Bomba

    OdpovědětVymazat
  3. Už jsem psala na FB, naprosto dokonalé!!!!!

    OdpovědětVymazat