středa 15. října 2014

Scrapbook v mobilu

Asi jste zaregistrovali, že v předchozích dnech přišla Becky Higgins s novinkou tj. první scrapbookovou aplikací na mobilní telefony





Vůbec jsem netušila, co si pod tím mám představit. Tak jsem si jí včera stáhla na svůj IPHONE. Stála mě necelá 3 eura. A musím říct, že mě tahle aplikace nadchla. Je jednoduchá, moderní, praktická .... Možná se divíte, že zrovna já chválím vlastně digitální scrapbook. ;-) Ono ale záleží na úhlu pohledu. Typická scrapařka scrapuje proto, aby si odpočinula. Potřebuje držet fotku, papír,... a něco vytvářet. Ovšem typická scrapařka taky všude fotí, aby měla co scrapovat. A samozřejmě dnes už nejvíc chytrým telefonem.  A věčně nestíhá nějaké album ;-) A pak z toho má stres, že už tam má díru a už se nechytá.... A s touhle aplikací se jí to nikdy nestane. Vy si totiž touhle aplikací uděláte okamžitě z fotek během pár minut takový koncept kapsy project life. Fotky, které jste použily, si okamžitě připravíte už na telefonu na vyvolání a až je pak najednou přinesete z fotolabu, jen si je nastrkáte do připravených kapes a uděláte si k nim kartičky. Buď své nebo použijete originální papírové Becky Higgins, které jste použili v aplikaci. Ovšem už i texty máte připravené a víte, jak to vlastně tenkrát bylo... No každý využije tuhle aplikaci po svém. Já jako elektronický deník, který mám pořád po ruce, a podle kterého budu dělat stránky, minialba, .... Prostě takový šmírák ;-) A jak tedy aplikace funguje?
Základní je tahle obrazovka. Horní levá ikona je pro tvorbu koláží. Tzn. že si můžete poskládat do kapsy, jejíž formát si vyberete, obrázek z fotky a kartičky dohromady.


Ve spodní části listujete mezi formáty, které do stránky potřebujete. Vyberete a vložíte buď fotku nebo kartičku. A případně dopíšete text. Já jsem vložila fotku a kartičku.






 Pokud delší dobu držíte fotku, jde jí okamžitě přesunout doprava...

V pravém horním kolečku už tvoříte stránky. Uvítá vás tahle obrazovka.


Jakmile kliknete na modré a oranžové plochy, můžete vkládat fotky a kartičky. Ovšem pokud budete chtít změnit formát stránky, kliknete na horní levý čtverec. Nabídne se následující obrazovka.





Ve spodní části si vyberete formát stránky jenom listováním. Základních 15 formátů je zdarma. Další už si musíte dokoupit. Není to žádná darda (0,89 E), ale na můj účel to je naprosto zbytečné. V horní části vyberete barvu pozadí. Buď si vyberete z barev, nebo kliknete na levou část a nabídnou se vám kity, které máte k dispozici a barva, která bude s kitem ladit.






To jsou ty barevné tečky pod kity. V základní nabídce dostanete 4 kity. Já jsem objevila ještě jeden kit zdarma, takže mám 5. Jsou to v digitální podobě papírové kartičky, které BH prodává a které už znáte, nebo máte. Takže tam najdete kity všechny, které BH už vydala. Jen to má malý háček. Musíte si je dokoupit ;-) A to za různé ceny. Od 0,89 e. Ale znovu připomínám. Zbytečné ;-) Takže si vyberete barvu a vrátíte se do základní modro-oranžové plochy, kde si ještě na horní liště úplně vpravo můžete vybrat, jestli chcete rámečky hranaté nebo kulaté.

A už jdeme vkládat fotky a kartičky. Kliknete na levou horní kapsu a ukáže se Vám tohle.




Pokud chcete vložit fotku, klidnete na levou ikonu a okamžitě se přesunete do svých obrázků.


Zase jen kliknete a máte ho tam. Fotku můžete i upravit už v aplikace velikostně a skrýt, co nechcete, aby bylo vidět. Nebo kliknete na pravou ikonu a dostanete se do nabídky kitů.




Kliknete na ten vyvolený a rozbalí se Vám následující nabídka.

a rolujete ;-) a vybíráte.
Kliknete na ten vyvolený a pokud si vyberete takový, kam se dopisuje, znovu na něj kliknete a zobrazí se vám následující:

Tam, co je kurzor píšete a v liště pod růžovými obdélníčky můžete měnit barvu textu, font (ozdobné neznají češtinu), velikost písmen, řádkování, centrování.





No a takhle naplníme všechna okna jedné stránky. Jakmile ji máme hotovou, klikneme na pravou dolní ikonu a exportujeme ji. Nabídnou se nám 2 formáty. Já jsem si vybrala 12x12. A stránku můžete poslat zprávou, mailem, sdílet ji... já jsem si ji uložila (save image) a přenesla se mi do obrázků, kde jsem si založila složku projekt.  Takže budu moct vést project life 2015 a až budu třeba v důchodu, vytisknu si fotky a vše dodělám ;-) Ale protože my už do důchodu nepůjdeme (my se ho nedožijeme vzhledem ke stále zvyšující se hranici odchodu do důchodu), tak to použiju jako deník, podle kterého si budu dělat stránky ;-) Protože prostě já ten papír stejně potřebuju ;-)





A stránka je hotova. Za 5 minut.
Tohle je moje včerejší odpoledne. Strávila jsem ho u zubaře. Oteklá, vyčerpaná, neschopná jet domů autem, jsem šla na procházku....




a za dalších 10 minut (to ťukání textu zdržuje) jsem měla naší sobotu....






a  za dalších 10 minut předminulou sobotu ..





Není to nic kreativního a tleskání hodného, co by mě uspokojilo, ale pro mě je to systém. A pomůcka, která stála do 80 Kč. ;-) Tak co vy na to?

Mějte se krásně





5 komentářů:

  1. Vypadá to moc zajímavě :) Snad bude čas to vyzkoušet.

    OdpovědětVymazat
  2. Super !!!!
    Určitě vyzkouším ! Díky za bezva tip ! Já jsem teda nadšená :-))

    OdpovědětVymazat
  3. Uz jsem na to koukala u BH na instagramu, moc se mi to libi, ale myslim, ze je to jen pro iphone a ja mam samsung s androidem. Achjo.

    OdpovědětVymazat
  4. tak to je tedy něco,to je nad moje chápání, já stále ještě používám tlačítkový telefon a modlím se, aby se mi nerozbil...dříve jsem si v USA objednávala nějaké věci na scrap a omylem jsem si objednala digi kit, protože byl strašně levný,...pak jsem byla dost v šoku, když mi místo zboží přišla aplikace ke stažení na PC, jinak moc pěkně popsané a také velice zajímavé, třeba někdy dospěji i k tomuhle

    OdpovědětVymazat
  5. Ájo, já jsem to kdysi měla stejně, nechtěla jsem dotykáč a pořád jen tlačítkový a dneska bez chytrého mobilu ani ránu, fotím už jen s ním, mám tam spoustu různých aplikací, že už ani nemusím zapínat pc, takže se neboj a jdi do toho!

    OdpovědětVymazat