neděle 5. října 2014

"Blog hop trochu jinak"

Už před 14 dny mi přišla zpráva na skypu od Vonver, jestli bych se  zapojila do akce "Blog hop trochu jinak". Samozřejmě, že jsem nevěděla oč jde ;-) U mě je to totiž tak, že poslední dobou musím hodně selektovat. Mám syna ve věku 10 let, kdy se se mnou ještě rád pomazlí, baví ho poznávání světa a je se mnou ještě rád ;-),  manžela, kterého i po těch 18 letech pořád miluju a pořád stejně ;-), práci, která mě baví, i když je časově náročná, a koníčky, které mi vyplní veškerý zbytek volného času. A mezi tím vším já balancuju.... A teď prostě nebyl čas na koníčky :-D A to pak pro znamená, že se ani nekouknu na web nebo nezapnu skype.... Ovšem dny se nám zkracují, večery jsou delší a bude i na scrap teď více času. :-D Já doufám, že mi tedy ten týdenní prostoj odpustíte ;-)

Takže otázky připravené Jessy Christopher...

1) Na čem právě pracuji?

V létě jsem syna přesvědčila, že by bylo hezké, kdyby si vedl prázdninový deník. Myšlenka to byla skvělá. Ale po pár týdnech ho to přestalo bavit. Já jsem to ovšem nechtěla vzdát, protože jsem viděla, jak během prázdnin přestává "umět" psát, vyjmenovaná slova,.... a tohle mi přišel jako dobrý způsob, jak to stále trochu oprašovat ;-) Ovšem dovolená byla tak hektická, že jsem do deníku lepila za něj s tím, že si to pak dopíše... Takže ted mu na volná místa vlepuji fotky a on dopisuje ;-)


Ale asi to dopisování bude na dlouho :-D Je to lemra líná. Dokončila jsem svůj deník z letní dovolené. Moc se mi totiž teď líbí cákance. A hrozně mě to baví, takže jsem deník z Francie doma dokrášlovala. Manžel tedy říká, že jsem mu dala na pr...l, ale mně se to tak líbí. Použila jsem i šablony a 3D pastu.


A taky už se začínám připravovat na Vánoce, takže přáníčka....


Naposledy jsem vzala do ruky razítko včera, když jsem balila pro synovce dárek k narozeninám.


Stránky jsem dělala naposledy před prázdninami. Ale mám už vyvolané fotky, tak brzy si chci taky nějakou udělat.
 
2) Jak dlouho mi trvá vytvořit projekt? 

Podle toho jaký ;-) Přáníčka většinou připravuji jako ukázku použití razítek páteční večer. To se mi nechce uklízet, nechce se mi ani otevírat PC a nemusím mít strach, že když zapomenu na čas, tak budu druhý den nevyspalá. Většinou se snažím to, co dělám ten den i dokončit, protože další dny už bych to udělala jinak ;-) Ale je pravda, že spoustu věcí mám rozdělaných a odložených..... Mám velký stůl :-D

 3) S čím nejraději pracuji?

Teď mě nejvíc baví vodovky, štětce, 3D pasty, ....
Ještě nedávno by mě to ani nenapadlo. Milovala jsem jednoduchý S&C styl. A teď "prasečím". :-D


A samozřejmě nic neudělám bez razítka ;-)

4) Jaký je můj kreativní proces? 
Pro mě je základem barevná sladěnost. Takže pokud pracuji s fotkami, vyberu nejprve papíry, které mi k fotce pasují. Na ty si fotky položím, posunuji s nimi na papíře, než najdu tu správnou polohu. Pak začnu přemýšlet nad tím, co za ozdoby mám a které by se tam šikly... Případně si vyrobím. A když mám vše poskládané, tak pokud je to hodně zaplněná stránka, kde hraje důležitou roli každý centimetr a mohla bych zapomenout, jak jsem vše měla připravené, tak si stránku vyfotím na tablet, z papíru odsunu a začnu lepit, takže stránku skládám podruhé. U přáníček je to snazší.
5) Jak a čím se inspiruji?

Největší inspirací jsou pro mě francouzské scrapařky. Mají zvláštní osobitý styl a nebojí se zkoušet. Američanky to mají podle mě moc nalinkované ;-) Takže před spaním občas (když nám jde dobře internet a manžel nestahuje :-D) vezmu do ruky tablet a kouknu na blogy svých oblíbenkyň. Teď jsem si ve Francii koupila 3 jejich nejznámnější scrapbookové časopisy, takže jsem objevila zase nové...
6) Jaký je můj osobitý styl?
Jo, tak to fakt nevím. Dřív mi holky říkaly, že mojí stránku vždycky poznají, protože mám svůj styl. Jaký to je, jsem z nich nikdy nedostala. Ted tvořím tak málo, že se vsadím, že "v davu" by ji nepoznaly :-D Podle mě jsou všechny stránky, přáníčka, deníky,.... jen zrcadlem našeho rozpoložení a nálady. A tak, jak se člověk mění a sbírá každý den nové zkušenosti, mění se i jeho stránky. 

No každopádně po zodpovězení všech otázek je mi líto, že tak málo tvořím a mám na to hroznou chuť. Škoda, že je neděle večer a já jdu žehlit a v příštích dnech připravovat nová razítka. Ale v pátek si rozhodně udělám čas na nějakou třicítku. ;-)

A tímto předávám štafetu mým kolegyňkám Áje a Isobelce! 
Abyste věděli, s kým máte tu čest ;-)

Krásný páteční večer


2 komentáře:

  1. Páni, Keta se pustila do cákanců a past - blahopřeju k tak velkému posunu! je to docela změna - na blozích si většinou nejprve prohlížím fotky, teprve potom čtu...u Tebe jsem nejdřív 2x kontrolovala, jestli nejsem jinde! :D
    Deník i přání vypadají zajímavě a moc by mě zajímalo, jak se za pár let bude Kája dívat na svůj letošní prázdninový deník...určitě bude rád, že jsi ho donutila. A Ty taky. ;)
    Díky za sympatické počtení!

    OdpovědětVymazat
  2. Take koukam na tu zmenu, mne to patlani moc nejde, ty to mas super!

    OdpovědětVymazat