čtvrtek 9. října 2014

Blog Hop trochu jinak - isobelka

Už před pár dny mě oslovila Kamča, zda bych od ní nepřevzala štafetu v Blog Hopu, můj osobní blog ale už dávno nepíši a ještě ke všemu mi na něj ani nešlo vkládat fotky, proto jsem byla ráda, když mě ještě oslovila Keta a můžu napsat článek sem.
Otázky vymyslela Jessy Christopher.

Na čem právě pracuješ?
Momentálně pracuji na svém třicítkovém Projectu Life, který jsem ale musela teď na pár dní odsunout do pozadí, protože nastává "kalendářové období". Blíží se Vánoce a rodinka čeká, že pod stromečkem jako každý rok bude i kalendář. Takže od víkendu denně tvořím kalendářové stránky, musím jich udělat 72 a momentálně jich mám hotových jedenáct, takže zbývá už jen 61. :-D







Pár stránek z mého PL






Jak dlouho ti trvá vytvořit projekt?

To je různé, třicítková stránka mi kolikrát leží na stole několik dní, u PL je to rychlejší, většinou jednu nebo dvě dvoustránky stihnu za jeden den. Kalendáře mi "odsýpají" rychleji, stihnu jich několik za večer, nebo den.  Také záleží na tom, zda mám v hlavně nápad jak stránka bude vypadat, nebo ne. Třicítkovými stránkami prokládám svůj PL, to byl také důvod, proč jsem přešla letos z malého formátu PL na velký, nechtěla jsem se vzdát klasických třicítek. :-)

Co jsou právě teď tvoje nejoblíbenější věci, které používáš při tvorbě?

Pokud pracuji na PL, tak to jsou kartičky od Becky Higgins, Simple Stories, české kartičky a razítka Keta, samolepky, různé výseky a chipboards, u kalendářů je to podobné, jen místo kartiček používám scrapbookové čtvrtky, nejraději mám malé sady např. od Simple Stories, nebo Kaiser Craft, stejně tak jako výseky od nich.

Jak vypadá tvůj kreativní proces?

Mám malou pracovnu, resp. jenom půl pracovny, druhá půlka je manžela, který modelaří. Snažím se proto udržovat pořádek, protože bych za chvíli nic nenašla. U PL mi hodně času zabere výběr a úprava fotek, protože se neumím většinou rozhodnout jakou fotku vybrat, dělám hodně koláže v programu Picassa. Když mám fotky vyvolané, nastrkám je do kapes, kde čekají až je zpracuji. Nejdříve se podle fotek rozhodnu jaké barvy použiji a pak vybírám kartičky, zkouším jak se která kartička k fotkám hodí, potom vyberu ozdoby, nalepím, napíšu text, který jsem dříve tiskla, dnes píšu už jen ručně. Je důležité si psát poznámky, protože člověk za pár dní vše zapomene. Nyní mám skvělý týdenní diář, kam si zapisuji poznámky k danému týdnu a také tam mám sketch PL stránky s čísly fotek, které přijdou do kapes. Fotky mám v pc ve složkách podle týdnů, vybrané fotky dám do složky k vyvolání a teprve potom je upravuji v Picassa, nebo v Zoneru a očísluji je. Tohle je pro mne důležité, protože když přinesu vyvolané fotky, stěží si už vzpomenu (bez toho abych šla do složek jednotlivých týdnů) kam která fotka patří. Vyvolávám cca 1x za měsíc. Dříve jsem to dělala tak, že jsem do kapes alba zastrkala papírky s čísly fotek, poznámkami apod. Ale tento diářový systém je pro mne momentálně lepší. Navíc mám v diáři plastovou kapsu, kam si schovávám různé vstupenky, pohledy z výletů apod.



Jak a čím se inspiruješ?

Inspiruji se všude, chodím na různé blogy, v poslední době mě hodně baví Pinterest, který mě dříve nebral, ale teď co ho mám ve svém chytrém mobilu jsem si tu aplikaci úplně zamilovala, přijde mi v mobilu lepší, přehlednější a je tam spousta inspirace.

Jaký je tvůj osobitý styl?

Tak to fakt nevím. :-)

Díky, pokud jste dočetli až sem a přeji hezký den! Štafetu jsem již předala před pár dny, poté co mě oslovila Kamča a to Janě Bennet., na její tvorbu se můžete podívat zde.

isobelka






5 komentářů:

  1. Moc ráda jsem nakoukla do tvého soukromí, kalendáře jako vždy super :)

    OdpovědětVymazat
  2. Díky Ájo, na kalendářích te´d makám denně, abych vše stihla. :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Díky za sdílení nápadů, názorů, zkušeností. Jsi jedním z lidí, které obdivuju pro jejich výdrž a pracovitost. Držím palce do dalších stránek! :)

    OdpovědětVymazat
  4. Jj. Petra má pravdu. Jsi scrapbookový pracant :-D Tolik kalendářů, co jsi už nadělala.... Doufám, že se s námi letos budeš dělit postupně s každou stránkou.

    OdpovědětVymazat