neděle 12. října 2014

Blog Hop trochu jinak-Ája

Byla jsem nominována, tak musím splnit.


Na čem právě pracuješ?

Momentálně dělám svou letošní letní dovolenou v Turecku opět jako Project Life. Jsem ale taková, že jakmile mě něco nebaví, tak to odložím a vrátím se k tomu, až mám tu správnou náladu a chuť. Vlastně mě stále baví začínat něco nového, ale když to trvá moc dlouho, tak mě to přestane bavit. Vůbec se tím nestresuji. Proto mám rozdělané minialbum z Paříže, alba dětí od jejich narození, alba našich čtyřnohých miláčků, celoroční PL do A4 šanonu, zimní mini z dovolené v Rakousku s kamarádkami-mini dělám ze zimní  HURÁ SADY, A4 stránky pro kamarády. Někdy to určitě dokončím. Tím, že teď dělám dovolené jako PL, tak už stahuji svůj skluz toho, co chci vyrobit.

dovolená Turecko



pařížské album



Project Life 2013





A4 stránky pro kamarády



Jak dlouho ti trvá vytvořit projekt?


Vlastně ani nevím. Já to nikdy nepočítala, ale ten kdo mě zná, tak ví, že se s tím moc nepářu. Mám nějakou představu a tu velice rychle zrealizuji. Vyberu papír a když se mi líbí, tak už další nehledám. Možná kdybych hledala dál, tak najdu lepší, hezčí, více se hodící, ale nestresuji se tím, vždyť to má být relaxace. Nikdy se mi nestalo, že bych měla stránku rozloženou do druhého dne a nevěděla, co s ní.


Co jsou právě teď tvoje  nejoblíbenější věci, které používáš při tvorbě?

Velice jsem si oblíbila chipboards, kartičky na PL, enamelové ozdoby, washi pásky, různé výseky a jelikož nevlastním Big Shot, tak pouze ty koupené, samolepky. Samozřejmě razítka KETA. Teď už vlastně nepoužívám žádná jiná. Nevím, co s těmi zásobami silikonových razítek budu dělat:). Na lepení používám lepidlo a oboustranné lepíky z DM drogerie a širokou oboustrannou lepící pásku, kterou si skalpelem nařežu. Jsem velký spořílek, takže jakmile používám papír a je schovaný, tak tu část vyříznu a házím do zbytků. Zatím mám kde skladovat.



Jak vypadá tvůj kreativní proces?

Když dělám PL, tak si nejprve připravím všechny kartičky, jednobarevné papíry, ozdoby, razítka na danou tématiku. Mám kolem sebe vše rozložené a také mám kupu fotek a smash. Srovnám je, tak jak jsme fotili a začnu je dávat do folií. Ořežu je, jak potřebuji, nastrkám kartičky, pak také  ty, na které se dá psát a pokračuji ve zdobení. Kontroluji, co je na zadní straně, když se mi to pak nehodí, tak použiji další kartičku. Nemám ráda anglické nápisy, ale občas se jim nevyhnu. Když je na kartičce nechci, tak to různě přelepuji. Jsem schopná udělat za večer tak 3-4 stránky. Pak si postupně dopisuji na PC texty a ještě ladím zdobení.
30 stránky už vůbec nedělám, vadí mi ta velikost, skladování a ten prostor. Prostě to nějak neumím i když pár jsem jich už dělala. Mám ráda malá a roztomilá minialba. Nedělám ani přáníčka. Jsem na to moc praktická a vím, že by to pak obdarovaný vyhodil, tak je mi líto, plýtvat energií. I když pár jich bylo.
Při své tvorbě miluji pořádek, nikdy neházím papírky a zbytky na zem, vše vždy vracím na své místo, stále myji razítka. Pracuji většinou večer na své půdě. Lezu tam po žebřinách. Někdy o víkendu se zapomenu i do 2-3 hodin.


pracovna




kalendáře




přáníčko



ozdobný rámeček pro dceru z libereckého kurzu, ještě jsem ho natřela na bílo




minialbum pro švagrovou





moje oblíbené smashe a deníčky





Jak a čím se inspiruješ?

Když jsem se scrapem začínala, tak jsem občas sledovala různé blogy a stránky. Skoro nikdy jsem se tím ale neřídila. Vlastně vůbec ani nevím, kam bych se měla kouknout a nechat se inspirovat. Když si sednu ve svém království, tak vím, co mám dělat. Nedělám žádné velké umění, jen chci fotky nějak pěkně zdokumentovat.


Jaký je tvůj osobitý styl?

Neumím patlat a stříkat sprayem barvy. Je to na mě moc velké umění. V Liberci jsem si to zkusila, něco z toho vylezlo, ale doma to skoro nepoužívám. Mám i nějaké nové barvy, zkouším takhle dělat mini z hor, tak snad to nějak dopadne, protože tenhle styl se mi líbí. Raději mám ale čistější styl, použiji papíry, které se mi hodí k fotkám, pár ozdob, razítko, nic závratného.


Přeji krásný večer a nominuji pouze jednu scrapařku- Dášu Štrossovou, se kterou jsme se seznámila v Liberci a hned se mi líbila jako člověk, ale i její výtvory. Dáša nemá svůj blog, takže si o ní budete moci přečíst na našem blogu.
Nikoho jiného nenominuji, protože se s nikým osobně již neznám.

ÁJA


3 komentáře:

  1. Ráda jsem nakoukla pod pokličku...díky

    OdpovědětVymazat
  2. Krásný článek a máme koukám hodně společného, např. ta rozdělaná alba a patlání. :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Napsala jsi to moc hezky ;-) Takhle to prostě fakt děláš. Už jsem tě u toho párkrát viděla :-D A musím říct, že takhle by to mělo být. RELAX a pohoda! Ať tě to dlouho baví!

    OdpovědětVymazat