neděle 1. prosince 2013

Kuchařka

Ze všech lásek nejupřímnější je láska k jídlu, napsal G.B.Shaw. A je to pravda. To je láska, která se nedá zahrát.
Miluju jídlo. Miluje ho i můj muž, můj syn a jeho žena. Rádi pro sebe vaříme. Pořádáme rodinné "večírky"    ( někdy večeře, někdy obědy ) a tvoříme celá menu. Nejen jídlo, ale i výzdobu, prostírání, ubrousky, svíčky, květiny... atmosféru, aby požitek a zážitek byl dokonalý. Většinou naše večírky mají nějaké téma. Recepty hledám v různých kuchařkách ( mám jich hafo, ještě z dob dávno minulých...) nebo na netu. Vždycky si recept napíšu na cár papíru a ten pak hodím do šuplíku a tam se hromadí. Už vloni mě napadlo, že bych je měla hezky přepsat a založit...Skutek utek... 
Když mi před pár týdny dorazila kuchařská razítka od Kety, věděla jsem, že nastal čas... Po večerech jsem si tady pomalu vytvořila kuchařku s našimi vyzkoušenými recepty. Něco jsem měla i nafocené, takže fotky jsem přidala. Snažila jsem se alespoň trochu oddělit "maso od buchet" a na to jsem použila tyrkysové pauzáky, které jsem uzmula manželovi v práci s tím, že se určitě někdy budou hodit :-). Ty dělící listy jsem trochu nazdobila, jinak jsem ale byla střídmá. Na konci kuchařky jsou i volné listy na zápisky, třeba i další recepty a nebo tam můžu dodávat k nalepení recepty dobrot, které si ještě navaříme. Moje myšlenka byla, že udělám kuchařky dvě, pro "mladé" a pro nás. Ale ....pro nás bude jen obyčejná, jen vytištěné recepty bez zdobení. Prostě kovářova kobyla :-))

 Dobrou chuť a hezký den s úsměvem :-) GABRETA













 

4 komentáře:

  1. Super kuchařka. Také mám recepty na cárech papíru, ale myslím, že k tomu udělat kuchařku se asi nikdy nedokopu....máš můj obdiv.

    OdpovědětVymazat
  2. Je to naprostá nádhera..taky si něco takového vyrobím, někdy :)

    OdpovědětVymazat
  3. Jsem na tom stejně...jako ostatní. Z kovářových kobyl bude brzy pěkné stádečko. :( Když už to máš tak vyladěno, vymazleno, vydej to rovnou knižně. ;)

    OdpovědětVymazat
  4. No takhle jsem si to představovala, když jsem ta razítka vymýšlela. Bylo mi jasné, že je použiješ dokonale. Nemá to chybu! Při vánočním pečení jsem naprosto živě viděla, jak by má kuchařka měla vypadat ;-) Podobně jako ta tvá. Jsem zvědavá, jestli si na to někdy najdu čas. Ale budu se neustále vracet k tomuhle článku a jednou to určitě nevydržím a tvé krásné stránky mě inspirují a vyrobím si vlastní ;-)

    OdpovědětVymazat