sobota 30. listopadu 2013

Poslední adventní kalendáře

Zítra nám začíná ADVENT! A začne odpočítávání dnů do Vánoc. Vánoční úklid u nás ještě neproběhl a možná, že ani neproběhne v takovém měřítku, ale obývák si zítra rozhodně uklidíme (při té jedné skříňce to zas takový problém nebude ;-)), abychom si ho mohli vánočně vyzdobit. Letos jsem se rozhodla pro inovaci.;-)  Všechny vánoční dekorace budou bílo-stříbrné. Po těch 10 letech červeno-zeleno-zlaté to bude fakt změna. ;-)


I adventní svíčky jsem ozdobila v tomto stylu. Chipboard číslice jsem nalepila ZIGem. Držely hned.

Adventní kalendáře pro děti mám už všechny hotové, ale svíčkový pro sebe jsem si neudělala. Ale jelikož mám rýmu a kašel, strávila jsem den doma. A tvořila jsem. Udělala jsem hned 3 svíčkové adventní kalendáře. Sobě, kamarádce a paní učitelce. Dala si totiž práci a dětem ve třídě udělala adventní kalendář. Tak jsem ji udělala taky jeden ;-)

Nejdřív jsem začala kalendářem pro paní učitelku.
Připravila jsem si 2  druhy sv íček. Červené vonné a bílé. K tomu jsem vybrala 2 balící papíry z IKEA. Na lepení jsem používala oboustranku, protože se mi to zdálo čistší. Ale u druhých dvou kalendářů jsem použila obyčejné lepidlo na papír a bylo to lepší ;-)





Svíčky jsem nandala do průhledné krabičky ze stužek. A zabalila.


Protože na spodní straně byla samolepka, přelepila jsem ji a udělala "záda".



Na svůj adventní kalendář jsem si koupila už v říjnu vonné svíčky. Miluju je. Jakmile vanilkovou nebo skořicovou zapálím, hned se cítím lépe. ;-) Na obalení jsem si natřezala proužky přírodního papíru a narazítkovala své staré oblíbené čislice šedou barvou.



Adventní kalendář pro kamarádku je podobný mému. Akorát jsem použila jen bílé svíčky a obalila je stříbrno-bílým balícím papírem. Moc se mi líbí. Při focení vypadá stříbrně, ale normálně vám přijde šedo-bílý.


Svíčky jsem pak nandala do krabičky.





a zabalila...




Chipboard stromečky najdete spolu se spoustou visaček na vánoční dárky ve vánoční sadě. ;-)

Takže pokud vás něco zaujalo, neváhejte. Máte spoustu času... To stihnete.

Moje tchýně si vždycky vánočně zdobila byt až po velkém úklidu. Dva, tři dny před Vánoci. Já hned na začátek adventu. Ve svých zvycích byla hodně zásadová, ale poslední roky začala vždycky zdobit dřív, protože proč si to kouzlo Vánoc neužít co nejdéle. ;-) Tak já jí jdu ještě připravit adventní věnec na hrob...

Krásnou adventní neděli!!!


3 komentáře:

  1. I v nemoci jsi pilná jako včelka. Upřímně Ti všechno ráda pochválím a přidám přání rychlého (a trvalého!) uzdravení, ať si můžeš advent v klidu užít.

    OdpovědětVymazat
  2. Také přeji brzké uzdravení a krásný Advent!!!!! Já mám uklizeno, nazdobeno, něco málo napečeno, jenom na ten scrap nemám tolik času.

    OdpovědětVymazat
  3. Jsi pro mě inspirací, moc pěkný a milý dáreček :)

    OdpovědětVymazat