pondělí 19. listopadu 2012

Moje království na půdě

Ze srazu v Liberci jsem jela domů přes Prahu a samozřejmě mi to nedalo a zajela jsem do IKEA.
Chystala jsem se tam pak další týden, ale to bych pak musela s dětma a teď bylo tolik času a mohla jsem tam nakupovat sama. Bezva vyhlídka. Tomu se nedalo odolat. Peníze jsem vyřešila velice rychle, vzala jsem si půjčku. Bylo to do 10 minut vyřízené. Seznam jsem naštěstí měla už připravený.
Vlastně jsem jen potřebovala nový stůl a židli a také nějak vyřešit polici nad stůl.
Jelikož mám pracovnu na půdě, tak mě to dost omezuje ve výšce nábytku. Půda byla ,,původně knihovna", než jsem vše zastavěla. Hlavně, že to doma nikomu nevadí.
Toto je moje stará pracovna. Stůl jsem měla od švagra z obýváku a police dělal děda z toho, co jsme doma našli za materiál. Myslela jsem, že si zasloužím něco lepšího.



Moje pracovna byla tak někde uprostřed půdy, vše jsme měla po ruce. Jen jsem se otočila a měla jsem za sebou regály z IKEA.



Tak a tohle je moje půda zespodu. Je to takový náš druhý obývák. My mu říkáme familiérně ,,chlastárna". Je to tak jak vidíte. Nahoru lezu po žebřinách, nemáme tam žádné schodiště.
Je tam vidět i můj nový stůl. Ten jsme tam tahali spolu s manželem a 12-ti letým synem. Prostě jsem nemohla počkat a museli jsme ho tam dát sami.:)
Manžel stál jednou nohou na žebřinách a druhou na prknech za gaučem. Stůl si postavil na hlavu. Já byla na půdě a syn na gauči. Nechápu, jak jsme tam sami vytáhli? :)



Na stole jsou nové police TROFAST. Je to dětská IKEA, ale mě se to bezvadně hodilo.




Také mám moc ráda tento šedý drátěný nábytek. Je to levné a vejde se tam hodně věcí.
Jedná se o LENNART zásuvkový díl.




V krabicích mám v obalech od CD razítka. Navrch si nalepím folii s obrázkem, abych věděla, co tam mám za poklad.

Tento úžasný pořadač je z IKEA. Ukradla jsem ho svému manželovi z pracovny. Přišlo mi, že ho nepotřebuje :).
Bohužel ho už nemají na skladech.
Papíry tam mám rozdělené podle barev, tak se pak lépe hledá.



Regál, který jsem měla hned za sebou, jsem trochu odsunula. Teď už zase musím pro některé věci vstávat :(.




Na zdi mám přidělané nádobky, které se dávají do kuchyně. Já si do nich dávám zbytky papírů podle barev.



Stůl se jmenuje MALM a je s výsuvnou deskou na boku.. Myslala jsem, že to půjde úplně zastrčit, ale nejde to a já jsem tam trochu narvaná. Ale už jsem si zvykla. Jen se otočím na nové židli dokola a mám vše potřebné u ruky.







Tak a takhle z půdy koukám na svojí rodinku, jak se válí u televize a já si scrapuji.
Je to super. Už mě i vyhání, že dole pro mě není místo :).

Nic jsem na stole neuklízela, je to takový můj pracovní nepořádek.

Pochlubte se také vaším královstvím.
Hezký den
Ája

9 komentářů:

  1. Krásné, útulné a milé místečko, už když jsem byla na návštěvě se mi líbilo, i ve starém provedení :-). Ten stůl je bezvadný. Taky ještě přemýšlím o nějaké inovaci, já zase viděla v Jisk krásné slevněné regály do prostoru - dělící- a hodně by se do nich vešlo...tak to chodím okukovat. Přeju ti krásné tvoření v novém, ale to není potřeba, ty tvoříš krásně i ve starém :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Pracovnu v dobrém závidím, já už se do svého koutku nevejdu, už vše kupím do výšky, ale zatím bohužel nevím jak to vyřešit, místnost není bohužel nafukovací. Máš to moc krásné a pěkně uspořádané. A ještě u toho i sportuješ (lezení po žebřinách). :-))

    OdpovědětVymazat
  3. Tak to je zajímavé místo na tvoření, máš to tam útulné a hezky zabydlené! Ta "dětská" IKEA je výborný nápad, taky už dlouho přemýšlím, jak si vylepšit scrapkoutek, děkuji za inspiraci!

    OdpovědětVymazat
  4. ráda jsem nahlédla do tvého království...momentálně také buduji nový pracovní kout a už teď vidím, že se mi vše nevejde. Asi se nechám inspirovat a budu muset navštívit Ikeu :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Gratuluji ti k tvojí pracovně. S nadšením, s jakým jsi do ikea jela, mi bylo jasné, že to bude velké ;-))) Moc se mi líbí ten nábytek. Jirkovi jsme z něj pracovní kout taky udělali, ale já bych to chtěla větší a to si musím počkat ;-)) Aspon budu znát vaše vychytávky. Taky se mi moc líbí trofast. Kája má z něj celý pokoj a je to neskutečně praktické a ty šuplíčky jsou akorát na scrap věci vysoké. V hlubších by se moc přehrabovalo... To jsi taky vymyslela skvěle. Nejvíc mě ale překvapil drátěný nábytek lennart. nikdy jsem ho v ikee nezaregistrovala. Má krásnou šedou barvu, je vzdušný a má šmrnc. skvěle doplnil ten bílý nábytek. Všechno (kromě červené plechové skřínky, která je nádherná, šmrncovní, ale nesedí mi k zařízení celého domu ;-)) bych si okamžitě nastěhovala do své pracovny!!!! Dobře si udělala a já ti přeju co nejvíc relaxu ve své zašívárně ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Máš pravdu, ty červené skříňky tam nemají co dělat. Jsou tam navíc,protože zbyly Honzovi v kanceláři a já je nechci vyhodit, že se třeba budou někdy hodit. Nevešly se nikam jinam. Taky se mi tam nelíbí, předtím to bylo takové vzdušné a měla jsem více místa. Jak jsem ale vše posunula, musela jsem vyhodit část knihovny a už prostě nemám kam dát knížky. Nebo jsem jen potřebovala nakopnout a dneska to přestěhuji malému do pokojíčku. Díky :)

      Vymazat
    2. To jsem asi napsala blbě... sem sedí. K nám domu by mi nešly barevně. Mám vše hnědo-bílo-svítívě zelené nebo oranžové. U káji do modra.... Mně by tam ta červená nesedla. ;-)) Já si kupuju i kytky, aby barevně nenarušovaly interiér :-( Dnes mi řekli na fyzioterapii, že si mám koupit gymnastický míc a já volala jirkovi. "najdi nějaký na internetu, ale musí být svítivě zelený!!! aby mi nenarušoval vzhled :-))) Jsem ujetá. U tebe tomu dodá šmrnc. Té místnosti. Líbí se mi. Jak to ladí s chlastárnou nevím, ale určitě časem zjistím

      Vymazat
  6. Jste zvaný, kdykoli doražte :)

    OdpovědětVymazat
  7. Andrejko, máš krásný pracovní koutek:o) díky za nakouknutí a za inspiraci....

    OdpovědětVymazat