pondělí 5. listopadu 2012

Kalendáře, kalendáře, kalendáře

Každý rok touto dobou dělám kalendáře....už pátý rok. Když jsem začínala se scrapbookem, byly kalendáře jedny z prvních mých výtvorů. Dělala jsem dva, jeden pro mojí mamku, druhý pro tchány. Od té doby jich dělám stále více a více, pro rodinu, trenérky, občas i nějaký na zakázku. Letos jich dělám šest pro rodinu, dva pro gymnastické trenérky a s dalšími třemi pomáhám mojí mamce, která je chce pro své kamarádky a sestru. Jsem zhruba v půlce a kupodivu se ani letos moc nestresuji, jestli vše stihnu, vím, že stihnu, protože když chci tak sednu a jsem schopná udělat za den několik stránek (včera jsem šla spát v jednu hodinu, protože tu osmou stránku do mamky kalendáře jsem prostě musela dodělat).


Dělám stránky do nástěnných (22 cm x 16 cm) a do stolních kalendářů (15 cm x 15 cm). Protože jsou to stránky menších rozměrů snažím se hodně využívat zbytky papírů, kterých mám požehnaně a také papíry ze starších kolekcí, kterých mám ještě víc než požehnaně (zásoby na 10 let scrapování....pokud bych ovšem scrapovala jak Gabreta a ne stylem co měsíc to jedna stránka :-D ). Skoro na všech stránkách letos používám razítka od Kety (to je novinka, protože dříve jsem měla kalendářové stránky bez nápisů, ale s nimi mi to přijde zajímavější). Jenom pár ukázek, abych to tu nezahltila a také kdyby sem zabrousil někdo z rodiny tak ať není úplně po překvapení. :-)





Kalendáře, s kterými pomáhám mamce jsou jednoduché, protože tak to moje mamka chtěla, jenom barevný papír, rámeček a hotovo. Takový kalendář si může udělat i začátečník, který nemá tolik materiálu. Stačí vybrat zajímavou fotku, udělat rámeček, vybrat vhodný papír a je hotovo, já přidala ještě sem tam ozdobu, razítko. Myslím, že i takový kalendář udělá obdarovanému radost.



Přeji krásný den a já jdu pokračovat ve scrapování.
isobelka

5 komentářů:

  1. Teda to sis ale mákla!!! Klobouk dolů. Určitě ale udělají obrovskou radost. Je to nádherný! A razítka jsou výstižně umístěna ;-)

    OdpovědětVymazat
  2. Máš je fakt hezké. A tedy :-O jsi pilná jako včelička! Já ještě ani ťuk :-(

    OdpovědětVymazat
  3. Taková hromada:-o.... obdivuhodné!

    OdpovědětVymazat
  4. Tak to je tedy nádhera. Já ještě nikdy kalendář nedělala, ale letos se chystám. Jen ještě nemám fotky, takže se obávám, že to budu dodělávat na poslední chvíli. Máš je ale fakt nádherný a tak nazdobený. Jen nechápu, to pak budeš do těch kalendářů vlepovat?

    OdpovědětVymazat
  5. Přesně tak Andrejko, vždy si udělám nejdříve malé stránky, které pak, když už mám všechny hotovy seřadím, jak půjdou za sebou a vlepím do kalendářů. Stránky dělám co nejvíce placaté, žádné velké svorky, knoflíky, protože pak ty stránky odstávají (hlavně u toho nástěnného bývá problém).

    OdpovědětVymazat