pátek 2. listopadu 2012

Adventní kalendář 2.

Do Vánoc zbývá ještě nějaký ten týden, ale do adventu už jich vzhledem k počtu naslibovaných kalendářů mám už hodně málo ;-) Tenhle týden jsem udělala kalendář Lidušce. Sice máme doma malou revoluci, že ho má dřív než Kája, ale líp se mi pro ni vybírala "nápln". Přece jen si ještě pamatuji, co mně jako puberťačce dělalo radost ;-) Zveřejnit své úlovky bohužel nemohu, protože divizna načuhuje :-) Kdo by ale chtěl inspiraci pro svou šestnáctiletou pubošku... můžu mu poslat vyfocený obsah mailem ;-)



Jako základ jsem použila stromeček na šperky z IKEA. Dalo mi velkou práci ho na půdě najít :-) Dárečky jsem plnila do sáčků vyrobených z obálek z tesca (mají hezkou barvou, krásně na ně chytá průhledný emboss, jsou pevné a finančně výhodné), běžné balící vánoční papíry, poštovní provázek a razítka číslic. Obálky jsem zavírala křížem, aby byly více naducané ;-). Trochu jsem měla obavu z toho balícího papíru. Přece jen se dnes vyrábí extra tenký a je hrozně kluzký. Ovšem k mému překvapení na něm emboss krásně drží. Sáčky jsem lepila již několikrát zmiňovaným obyčejným lepidlem white glue od BIC. Nahoře jsem sáček ohla a aplikovala průchodky. Náhodou jsem v práci objevila sáček s extra starými totalitními, které mají zvláštní rozměr a ručně s kladívkem aplikovat nejdou, ale krokodýlem v pohodě. Na stránku bych se je bála dát, protože jsou i vysoké a ostré, ale pro tenhle účel dokonalé. ;-)

Bavilo mě to. Vybírat vnitřek, rozdělovat co jaký den, balit, ... a už se těším, co bude říkat, až to bude rozbalovat. Vzhledem k tomu, že je na intru, vždy si sundá dárečky na pár dní dopředu a odveze s sebou.  ;-)

Krásný víkend

6 komentářů:

  1. Parádní kalendář! Udělal určitě ohromnou radost :)U nás je na něj ještě dost času, ale do budoucna pěkný nápad

    OdpovědětVymazat
  2. Úžasný a jsem zvědavá na ten Káji :-) Já pořád váhám... koupit nebo vyrobit:-)))

    OdpovědětVymazat
  3. Já já já....já prosím tu fotku s nafoceným obsahem. :-D :-D :-D Kalendáře je skvělý!!!!!

    OdpovědětVymazat
  4. Ó, to je úžasná a krásná vánoční radost! Nejradši bych otevřela naráz všech 24 okýnek. Smí se sto? ;-)
    Vivi

    OdpovědětVymazat
  5. Iso máš to v mailu. Liduška už po fotce pátrá :-DD Je to úžasný. Kája ještě v 8 letech na Ježiška věří a Liduška chodí do ložnice a pozoruje balíčky. Dokonce už přišla na chybu. Místo 10 mám dvě 11. Chybička se vloudila. Tak bude mít jeden den výluku :-D Tenhle rok si to fakt chci užít. Možná je to naposledy s kouzlem 100%ní víry.

    OdpovědětVymazat
  6. Ahoj, kdyby ses chtěla zbavovat toho stromečku, tak ráda koupím! Kdyžtak piš na nikkousek@gmail.com , děkuji.

    OdpovědětVymazat