úterý 28. srpna 2012

Razítkování je hra

Ač je léto v plné síle, plánuju s paní Alenou z berounského krámečku a dílničky pro tvořivé U Bílé paní podzimní kurzy. Jeden bude pro začátečníky, seznamovací, druhý už jako nadstavba  - budeme vyrábět mini album. Ale takové, aby nebylo moc  složité  a nikoho jeho tvorba neodradila od fantastického koníčku s názvem SRAPBOOK.
V jednom francouzském scrapařském časopise jsem objevila obrázek a podle něj vyrobila dva prototypy albůmků. Jeden jsem udělala bez fotek, druhý s fotkami, aby bylo vidět, že stačí dát do připraveného albůmku jen fotky a je hotovo. Albůmek není náročný ani na práci ani na materiál, takže je možným adeptem na to, že zrovna ten budeme dělat ;-)
                                            

Protože budeme dělat albůmky české,  použila i jen samá Ketina razítka .  Jsou naprosto výtečná i na takovéhle malé formáty, všude se vejdou a  všude se hodí. A když se mi nehodí zrovna to, co je na razítku, tak si vytvořím  nové. Jak? To vám chci právě předvést :-)
Potřebovala jsem nějaký nápis o legraci, tak jsem zkusila spojit  nápisy ze dvou razítek:
LEGRACE…z razítka č. 0324 a JE DAR  z razítka č.0295.


Normálně bych to nebrala jako zvláštnost, jen Keta se rozradostnila nad tím, že se dají razítka spojovat vlastně i jinak, než je dáno :-)
Razítko tiketu  č. 0330 je primárně udělané s nápisem Šťastnou cestu. Ale když „šťastnou cestu“ vyříznete, získáte jen rámeček A do rámečku lze snadno vložit jakýkoliv jiný nápis. Stačí ho jen vyzkoušet, aby se vešel.
                                               
Třeba:
PRIMA DEN ( 0331 ), FOTO ( 0270 ), JE TU...ZIMA ( 0332 ), VYROBENO JEN PRO TEBE ( 216 ) ...atd...
I razítko TAJNÉ (  0322 ) se dá dobře spojit s jinými nápisy - TAJNÉ VZPOMÍNKY ( 0224 ), TAJNÉ SNY ( č.0244 ) a  nebo co takhle  SNY ( 0244 ) Z DĚTSTVÍ ( 0224 )...




Určitě přijdete i na další spojení, já nemám všechna vhodná razítka.
                                     
Nakonec jsem si „udělala“ jedno, které je vhodné na přáníčko, nebo na výrobek, který jste vytvořili JEN TAK ...PRO TEBE … je ze tří razítek (  0192, 0294 a 0216 ) .
Krásný den s úsměvem
Gabreta



2 komentáře:

  1. Bezvadné kombinace, nejvíce se mi líbí to poslední razítko.

    OdpovědětVymazat
  2. úžasný. i mě jsi inspirovala. mně se zase nejvíc líbí tajné sny ;-))

    OdpovědětVymazat