neděle 19. srpna 2012

Cestovní razítka 3.

To byl víkend!!! My jsme včera vyrazili na výlet. Nádherný! Původní plán byl návštěva zámku Orlík a koupání v přehradě. Nakonec jsme cestou uviděli reklamu na protivínskou Krokodýlí ZOO a to byla naše první zastávka. Nejprve nás trochu zarazilo vstupné. Dlouho jsme se nad ním rozmýšleli, ale po prohlídce jsme byli rádi, že jsme zoo navštívili. Bylo to super! Daleko větší zážitek než zámek poté nebo shození oblečené Lidušky do vody :-D Ale proč to píšu...jak jsem tak nad tím dnem cestou zpět přemýšlela, prohodila jsem nahlas: "Co kdybychom si dělali deník i z našich výletů?"  Nikdo mi to nevymlouval. Dokonce nápad sklidil ovace. Tak jsem večer zasedla a pustila se do něj. Stejný osvědčený princip jako dovolenkový. A5 formát. Kroužky a po naplnění svázání cinchem. Teď už jsem ale měla víc razítek ;-)


Už při vymýšlení razítek jsem věděla, že razítko nápad a žárovka budou má nejoblíbenější.






Hned jsem je tam včera použila. ;-D

Stejně tak i jeden ze série piktogramů - počasí.
Ty jsou dělané spec. do cestovního deníku. Snažila jsem se vystihnout všechny možné stavy počasí. Tj. jasno, zataženo, skoro jasno, polojasno, deštivo, bouřky, konečně vylezlo slunce, sněží nebo padají kroupy ;-), větrno, prští, ale nezmokli jsme, sněží, přeháňky. Ale určitě je upotřebíte i na stránce.

Dalším razítkem je nápis dovolená, kterých není nikdy dost. Štvalo mě, že jsem měla jen asi 2 fonty s sebou na dovče, tak jsem přidělala :-)
A posledním razítkem (ale jen pro dnešek. ještě není cestovním razítkům konec) je razítko, které jsem si udělala už před dovolenou. Šiklo se mi. I na papíře se mi líbilo. Jen jsem ho o trochu zvětšila. Přišlo mi hodně malé.


Snad se vám hodí a já jdu ještě ven
Krásný zbytek dne



5 komentářů:

  1. Myslela jsem na vás, kde asi výletujete, když jsme dnes míjeli váš dům :-)) Nápad je skvělý... mě pozdě napadlo, že jsem mohla udělat "hlídací letní deník" , ale možná ho dodělám zpětně :-) Razítka jsou báječná, pro nás maniaky :-))))

    OdpovědětVymazat
  2. Taky jsem nad tím přemýšlela, že si budu dělat deník z výletů. Možná to zavedu, protože je to báječný, zpětně si to vše přečíst. Hlavně jsou všechny pohledy a vstupenky pohromadě. Já teď dělala pořádek v našich cestovních krabicích :).Je to různě v obálkách a igelitkách, alespoň by to nějak vypadalo.
    Razítka super a hojně využitá.Moc se mi líbí ty 4 turisti , jak jdou za sebou. To jsem ale v nových razítkách neviděla.

    OdpovědětVymazat
  3. Andrej, ti turisti jsou piktogram z první série. Na razítku jsou 2 turisté, ale stačí otřít ubrouskem rámeček, otisknout, namočit, znovu otřít rámeček a máš hned 4 a vůbec to není piplačka. On je ten rámeček dost daleko od motivu, tak ani nepotřebuješ vatovou tyčinku. Stačí jen ubrousek :) Takže hooodně staré razítko. Používám vše kolem dokola ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak tu první sadu cestovních jsem si pořídila a vůbec mi nedošlo, že tam taky jsou. Mám těch razítek doma tolik, musím udělat inventuru :)

      Vymazat
    2. No právě, já už občas zapomínám, co mám :-)

      Vymazat