sobota 18. srpna 2012

Cestovní razítka 2.

Dnes jsme začali vyrábět první polovinu nových cestovních razítek.



Byla jsem zvědavá. Moc. Přece jen jsem měla z některých trochu strach, jak se budou otiskovat. Hlavně ta s fontem dymo. S negativem je vždy problém a tenhle font...Jeho úspěch závisí právě na 3D efektu a pokud by na razítku nevyšel..... Zvědavá jsem si nesla gumu domů (naštěstí byly vlaječky právě na tom prvním archu). Celou gumu jsem si potřela stazonem



a na arch přiložila cling pěnu. Párkrát jsem jí "pohladila" a pak "sloupla".  Postupně jsem přišla na to, že je snažší na manipulaci i hezčí otisk, když přikládám cling na razítko než obráceně. Větší arch je výhodou. Proto ta razítka (smajlíci, piktogramy) doporučuji otisknout nejdříve v celku na cling a až pak stříhat, pokud budete stříhat.






Takhle vypadá potištěná cling podložka. A pak nastává práce, kterou nemám moc ráda. Stříhání gumy, cling podložky, lepení. Vždycky si obstříhnu gumu až k motivu a cling ze dvou stran do pravého úhlu k motivu a nalepím. Pak ostřihnu tu cling, která přečnívá a otisk na cling odpovídá skutečnému razítku pod přesně. Vyplatí se si na to chvilku udělat a trpělivě stříhat.

A jaká další razítka v cestovní sérii jsou?


Tohle razítko jsem si připravila již před dovolenou. V deníku se mi moc osvědčilo. Stejně tomu bude určitě i na stránkách. Ale zdálo se mi malé. Tak jsem ho ještě zvětšila.


Stejně tak i razítko štastný den.

Ale chyběl mi po cestě palec. Tak jsem vymýšlela razítko. A jak jsme se s Vonver dohadovaly nad razítkem s palcem a vybíraly ten správný....narazily jsme na tenhle. Nehodil se mi, ale věděla jsem, že samostatně bude výstižný a je univerzální. Jde použít nahoru i pro lůzrové situace :)





A tady je už to razítko, pro které jsme palec hledaly. Jsem zvědavá, jak se vám bude hodit. ;-)



Co mi ale opravdu při psaní deníku chybělo, byly smajlíci. Jak já je na začátku jejich používání nenáviděla.. Byla jsem opravdovým odpůrcem jejich používání. Dnes nenapíšu ani mail, smsku či dopis bez alespon maličkatého. Došla jsem tak daleko, že je nacpu i na obchodní dopis. Asi je to dobou. Méně komunikujeme osobně, více virtuálně, tak se snažíme o alespon trochu osobitosti...









Nechala jsem si je v celku. Sice je pruh 20 cm dlouhý a 1,5 cm vysoký a ani do krabičky se mi nevejde, ale myslím, že v celku budou univerzálnější. Kája už si vyzkoušel otisknout piráta na ruku. :)  Jestli se vám šikly, napište mi. Mám už v záloze připravený jejich upgrade :)

Krásnou sobotu!
PS: Ty vlaječky ten efekt 3D mají!!!!

5 komentářů:

  1. Teda, já nevím co mám říct...jedním slovem super!!!!! Razítko se zdviženým palcem a smajlíci se mi líbí nejvíc, ale celá série je povedená, skvělá!!!!!!!!!!

    OdpovědětVymazat
  2. Parádní! Teď jsem dodělala jedno cestovní mini a mnoho by se mi jich "šiklo" :-)) Tak příště...Těším se na ně moc!

    OdpovědětVymazat
  3. Super!!! Jásám...těším se na všechny, už teď vím, že je všechny potřebuju!!!
    Kamča

    OdpovědětVymazat
  4. Vypadají moc dobře a díky za postřeh s cling pěnou.... vyzkouším:o)

    OdpovědětVymazat
  5. Nádherný, fakt se moc těším.

    OdpovědětVymazat