čtvrtek 16. srpna 2012

Cestovní razítka 1. díl

Jak jsem slíbila, hned po vybalení a zlikvidování prádla z dovolené jsem se vrhla na novou várku razítek. Na téma cestování. Je to téma tak obrovské, že o nápady rozhodně nebyla nouze. Naopak mám pocit, že spoustu dalších ještě potřebuji, ale... zase příště. Už takhle je nová sada cestovních razítek více než o 100% větší, než kterákoliv předchozí. Já ale mám většinu stránek cestovních, takže pro mě jsou cestovní razítka nejpraktičtější ;-)

Už na dovolenou kvůli deníku jsem si jich pár připravila. "Upgrade" piktogramů se mi osvědčil, takže u nich žádné velké změny nebylo třeba. Jen jedné. Stan už byl v první várce, tak jsem ho nahradila nákupním košíkem ;-)


Piktogramy se mi šikly moc. I když na stránku nedáte žádný výrazný obrázek, dokáží upoutat a vystihnout situaci. Já mám všechny piktogramy nalepené na dřevěných špalíčcích. Měla jsem je všechny sesypané v jednom sáčku. Dobře se sice s tím dřevěným razítkem tiskne. Ale zase v tom množství 40 ks hledat motiv....na to je cling přehlednější...

Piktogramy jsou narozdíl od první várky dodány v celku. Je to z několika důvodů.

1. snáze si je otřete stazonem a potisknete cling pěnu v celku než v kuse

2. přišla jsem na to, že něco do sebe má i pruh razítek. že není třeba je mít jednotlivě. V deníku vidíte velké číslice. Je to razítko č. 268 Razítko jsem si nerozstříhala a nechala si ho jako pásek. Když jsem chtěla otisknout jen jedno číslo, cling razítko jsem si přes kloub ohla tak, že jsem distresskou otřela právě jen to číslo, které jsem chtěla. Pak jsem ani na akrylátový blok razítko nedávala a rovnou otiskla...Stejně by to šlo i s piktogramy. Jen je rozstříhnout podélně

3. budu mít snazší manipulaci a budu moct i z tohoto důvodu nabídnout nižší cenu tj. o více než 1/3

4. máte možnost volby. V celku nebo jednotlivě... Rozstříhání obyčejnými kancelářskými nůžkami je otázkou minut



Z první várky piktogramů jsem nejvíc využívala autíčko a panáčky. Občas mi rámeček "překážel", tak jsem si okraj otřela mokrým ubrouskem a dala na stránku jen samostatné malinké panáčky. Ale chyběly mi větší panáčci. Tady jsou. 2 velikosti. 3 a 4 cm.


Další razítko je mé oblíbené. Přiznám se, že má ráda textová složená razítka. Přijdou mi efektní. Dokáží dát stránce větší rozměr. Takže jsem skládala. Vyšla jsem z jednoho fontu. Razítko nebude obrovské, aby se dalo využít na stránku, visačku i deníku. 6 cm na délku.





Dalším razítkem je souprava vlaječek. Nechci se na stránkách ani v deníku pořád opakovat, tak zase další verze vždy potřebných textů. Tentokrát jsem zkusila vlaječky. Ale abyste neměli všude jen vlaječky, můžete natištěný text obstříhnout či rovnou na razítku nabarvený okraj setřít a udělat si z toho obdélníček ....


Tohle razítko vypadá jednoduše, ale dalo mi dost práce. A nejen mně. Já mám totiž teď vytvořený perfektní kolektiv spolupracovnic a systém. Průběžně si píšu a ukládám nápady na razítka. Když tedy začnu pracovat na nových razítcích, mám z čeho vyjít. I spousta z vás mi zasílá náměty. Některé bohužel zapomenu realizovat, ale ne cíleně, tak se nebojte a napište znova ;-) Není v tom úmysl. Ale zpět k tomu systému. Na pc razítko vytvořím a pak ho posílám své "konstruktivní kritičce" Vonver. Projít touhle výstupní kontrolou bez ztráty kytičky je fakt umění ;-D Ona zkoumá všechno. Velikost, smysl, efekt, fonty, styl, originalitu... No nebere si žádné servítky. Mně to hodně pomůže, protože to je opravdu konstruktivní a myslím, že od té doby jsou má razítka preciznější. Pak je posílám Aktijce, která je občas "rozhodčí", když máme s Vonver jiné názory (ale musím říct, že u všech cestovních razítek to bylo snad jen u dvou ks, kdy jsme si každá trvala na svém). S tou nejvíc řeším velikost, protože ví, co potřebujete a co nejvíc využíváte, co si objednáváte ;-)  Když jsou razítka hotová, putují k Andrejce, Monče, Gabretě a Ise a ty je jako první (ale až po mně :-))) testují a vytváří krásné projekty. Tyhle dámy mají můj velký dík.

Ale zpět k tomuhle razítku. Nemohla jsem na vlaječky najít vhodný font. Už když jsem to Vonver posílala, věděla jsem, že to není to pravé ořechové... A nebylo :-) Takže mi posílala další a další fonty.... Pak už jsem ho dokonce odložila, protože jsem věděla, že to není ono a nemá smysl tlačit na pilu. Nápad se mi ale dostavil a myslím, že tenhle font tam padl jak ulitý ;-)

Snad se i vám budou razítka šikovat a další zase zítra ;-)

Krásný letní den


 

5 komentářů:

  1. Já už se na ně těším:o) a děkuji za tu "konstruktivní kritičku".... zní to líp než prudička :o)))

    OdpovědětVymazat
  2. Také se už moc těším. Tato celá série je moc povedená :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Teda Keti, smekám, nádherná série, perfektní!!!!!!

    OdpovědětVymazat
  4. Razítka jsou skvělý, jsem nadšená.

    OdpovědětVymazat
  5. Dobrý den, prosím kde bych mohla sehnat razítka piktogramů? děkuji

    OdpovědětVymazat