úterý 23. června 2015

Zítra nám začínají prázdniny! Je třeba je ZDOKUMENTOVAT!

Zítra Kája dostává vysvědčení. Končí o týden dřív kvůli rekonstrukci školy. A čekají ho nádherné prázdniny. Alespoň doufám, že jsme to naplánovali dobře ;-D

Loni jsem Káju přesvědčila, že by bylo hezké a praktické, aby si vedl prázdninový deník. Nakonec to dopadlo tak, že já jsem ho lepila a doufala, že mezi obrázky dopíše časem pár slov. ;-) Nedopsal. Ale obrazově to mám vše zdokumentované. Bavilo mě to a mělo to smysl. Už si ani nepamatuji, kde všude jsme loni byli. Stačí ale prolistovat a pocity se hned dostaví. Proto jsem se rozhodla, že letos ho povedu zase. Teď už regulérně za sebe ;-) Ovšem podoba, kterou využívám na dovolené, je časově náročná. To prostě nedám. Takže jsem přemýšlela, jak na to. ;-) Tady je výsledek. ;-) Připravila jsem si 16 oboustranných A5 (trošku větších). Přesně do všem známého, dostupného a lehkého plastového kroužkového pořadače. Stránky jsem všechny připravila v odstínu šedé, aby se daly vytisknout na jakékoliv černobílé tiskárně. Černá mi přišla moc neosobní. A šedou miluju. Je krásná vedle všech barev. Takže jsem si stránky vytiskla na naší inkoustovce s oboustranným tiskem, ořízla a udělala podle pořadače krokodýlem díry. Abych měla po ruce stránky prázdné na lepení vstupenek atd... a taky, aby měl deník šmrnc, vytáhla jsem jednu z mých nejoblíbenějších sad (loňskou cestovní) a nařezala jsem z ní od každého papíru po jednom kuse jednu A5. Zase udělala díry a vprostřed týdne vložila. Některé papíry jsou oboustranné, jiné bílé. I ty bílé mají některé reliéf. Pokud bude týden "chudý", prostě je přendám jinam. Nebo vyndám. A budu mít jen kalendárium. ;-)


Na začátku každého měsíce jsem si připravila stručné kalendárium. Takové shrnutí ;-) A tam jsem si už hned pomocí washi pásek vyznačila naplánované a předem dané aktivity a ošperkovala to razítky. Už teď vím, že by se mi šikly razítka s malými ikonkami aktivit, které bych sem mohla natisknout. ;-)



Na konec každého měsíce jsem dala takové "shrnutí" ;-)


Na levé straně jsou dny PO-ČT a na pravé PÁ-NE plus sloupeček na poznámky.


Občas jsem vložila i menší stránky než celou A5. Těch tam rozhodně přibude. ;-)

 
 
Také jsem si z tenčího kartonu nechala vyříznout 4 rozdělovače vpravo a pak 3 na výšku. Ty vpravo budou na to, abych si dozadu mohla přidávat třeba nějaké delší "reportáže" z výletu, nebo prospekty... Ty nahoře na oddělení července, srpna a na aktuální místo ;-) Abych nemusela pořád listovat.
 
Když jsem byla hotová, vytáhla jsem nová razítka a začala si připravovat nadpisy, které budu do chlívku lepit. Na papíry, které ladí k sadě, jsem si natiskla černým stazeonem nejen různé nápisy, ale také už i dny v týdnu, které se mi hodí nejen sem, ale hlavně na dovolenou. Doufám, že tolik propršených víkendů, jako byl tenhle, už nás nečeká, tak je třeba ho využít a udělat co nejvíce ;-)
 


Tyhle ceduličky se mi za ty roky moc osvědčily. A hlavně se neztratí. Přidala jsem si k nim i loňské. Mám je podlepené oboustrankou.

Tak co vy na to? Nechcete jít do toho se mnou? ;-)

Krásný den

11 komentářů:

  1. Krásné :), zrovna jsem objednala nějaká razítka, tak se na ně moc těším ;)

    OdpovědětVymazat
  2. Pecka .....a kartičky super..... taky si je předpřipravuji každý rok a pak jako když je najdu ....

    OdpovědětVymazat
  3. Moc povedené. Závidím tu přípravu.

    OdpovědětVymazat
  4. No to je bomba, máš to vymakané... a závidím nabité prázdniny, my budeme jen na chalupě ,takže deník by mi byl k ničemu, stačí PL. :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Moc hezké. Já si myslím, že takhle předpřipravený zápisník je už brnkačka pro školáka, aby ho doplňoval. Hm, možná něco podobného vyrobím Matymu a může si zazanamenávat celé prázdniny sám :-).

    OdpovědětVymazat
  6. Parádní příprava - užijte si prázdniny! :)

    OdpovědětVymazat
  7. Super příprava na prázdniny...to se bude tvořit samo!

    OdpovědětVymazat
  8. Naprosto dokonalé, kdy to stíháš?:)

    OdpovědětVymazat
  9. Super, máš to parádně vymakané! Přeji vám krásné prázdniny!:-)
    Unka

    OdpovědětVymazat
  10. Naprosto profi zpracování! Krásné. Těším se, jestli nám necháš pak nahlédnout i do naplněného :-)
    Tomda

    OdpovědětVymazat
  11. Zajímavé čtení.

    OdpovědětVymazat