pondělí 14. dubna 2014

Šablohrátky ;-) aneb co s šablonami?

Šablony jsem si prvně vyzkoušela před 1,5 rokem. Ale nijak mě neoslovily. Ovšem letos v Birminghamu najednou byly všude. Tak jsem si říkala, že na nich přece jen něco bude ;-D K tomu kurz u Paperartsy. A už jsem byla lapená. Jednoduché, rychlé, efektní, kreativní...

V sobotu jsem si udělala čas a strávila celý den scrapbookingem. Dopoledne jsem si připravovala cestovní deník do Maďarska, kam se o Velikonocích chystáme. Předem jsem si vyrobila štítky do deníku. Barevně sladěné s papíry. Vše z plánované cestovní sady... ;-) A odpoledne jsme spolu s Liduškou zasedli k mému novému pracovnímu stolu (Je to bomba! Můžeme u něj sedět obě dvě a máme spoustu místa.) a společně jsme se vrhly do zkoušení šablon. Jak jinak než na přáníčka. ;-) Já jsem si vybrala 2 barvy razítkových barev distress. Medovou a ořechovou.

Na levém přáníčku jsem použila šablonu na větvičky. U prostředního jsem využila čtverečkovou a na tom vpravo kytičkovou. Vše jsem doplnila novými razítky.
Pak jsem vytáhla modelovací pastu. Ovšem mám jen hrubozrnou. A přes šablonu (tu najdete pouze v jarní sadě) jsem udělala na koncích větviček květy. Ty jsem zase přes šablonu ještě přetřela distresskou. A pak jsem to trochu ušpinila a ještě použila vyřízlý vnitřek větvičky na okraj. (i ten je v sadě). Vpravo je jak nápis, tak motiv celý přes šablonu a vše jen distress barvami.

Mezitím se se šablonami seznamovala Liduška. Dělala přání spolužačce k osmnáctým narozeninám.

Ta použila 2 šablony. Přechod oddělila washi páskou a doplnila razítkem a chipboard číslicí. První pokus úžasný ;-) Ten druhý byl ovšem mnooohem lepší.
Chtěla udělat kytičky jako já.. Akorát občas se jí to ušpinilo a byla hrozně zklamaná, tak jsem jí vysvětlila, že vždycky se dá vše zachránit a udělat z toho přednost....Takže jsme vzaly vodní štětec a ty šmouhy od distress barev rozmazaly... Růže se jí ovšem povedla brilantně. Na plynulé přechody použila 4 druhy barev. A když na to teď koukám....kdyby se ještě lakem glossy akcent udělaly kapky nebo se obtáhly určité části růže, bylo by to 3D. Taky by sem šla ještě dát chipboard číslice a tu potřít glossy... ;-)

I já jsem si růži vyzkoušela... Bohužel jen hrubozrnou pastou

Není to ovšem můj styl, takže jsem se hned přeladila ;-)
Zubatou šablonu jsem si překryla z obou stran a udělala duhové šipky ;-)
Jednoduché a prosté ;-) A v tomto duchu jsem (tentokrát bez šablon) si udělala ještě jedno.
Dost ale bylo přáníček ;-D
Šablony přece musí být i na stránky...
Vzala jsem si obyčejnou čtvrtku a barvila. Distress, přes to acrylové barvy,.... štětcem jsem rozmazala, vysušila, použila šablonu kapradí, ... znovu rozmazala,... ;-) prostě jsem patlala. Pak jsem si vzala razítko Máchův Máj a tiskala... a tohle je výsledek ;-)


Byla jsem hrozně špinavá a spokojená. Bavilo mě to. Tak jsem vytáhla další šablonu a tentokrát béžový papír.

Zase jsem vytáhla distress ořech, štětec, mokré ubrousky...
a razítko Máj...
a takhle to dopadlo... a abych si ještě vyzkoušela šablonu, která se mi líbila nejvíc, udělala jsem ještě jednu stránku.
Ta je podle mě třeba ještě doladit, ale základ dobrý ;-)))

Šablony mě fakt baví. A už teď vím, který motiv potřebuju a není ;-)
I vám spousty radosti při tvoření a krásný den





7 komentářů:

  1. Supr! Nádherné výtvory! A já zoufale pokukuju, kdy budou zase doplněné....nějak moc rychle z obchůdku zmizely...a vůbec se tomu nedivím...jsou moc pěkné!

    OdpovědětVymazat
  2. Jelikož si taky papíry barvim sama, tak mě toto š m u d l á n í nadchlo, krásné, jemné, desentní...Míla Voborníková

    OdpovědětVymazat
  3. Tak to je nádherný,tolik možností,jak šablony využít :).

    OdpovědětVymazat
  4. Prima hraní, oběma se vám to povedlo! ;)

    OdpovědětVymazat
  5. Jsou tak něžně dokonalé . Jakmile bude čas zkusím na textil.

    OdpovědětVymazat