čtvrtek 16. února 2012

Systém

Když jsem byla  na svém prvním scrapbookém srazu v Bobrové, zaskočilo mě hodně věcí. Jednou z nich byl systém, jakým postupujete při výběru fotografií. Já jsem v tomhle naprostý ignorant. Jednou za 1-2 roky si pošlu do fotolabu stovky fotek (většinou stejné velikosti 10x15 cm) a následující rok si vybírám podle nálady a chuti, co si scrapnu. Je pravda, že to zrovna systematické a praktické není, ale mě to tak vyhovuje. U scrapu si odpočívám. Na druhou stranu mám pořád něco  nedodělané... ;-) Ale zpátky k těm různým systémům. Některé z vás jsou tak precizní, že už když si fotky vyvolávají, ví a mají nakresleny, jak bude stránka vypadat. :-O Některé zase mají zakoupené album a do kapes si naskládají fotografie, které podle nálady scrapují. To se mi docela zamlouvalo. Je to praktické. U dětského alba, pokud ho děláte po letech jako já, si koupíte album na rok, naplníte kapsy fotkama a pak jen vytahujete z obalů... Tenhle systém se mi líbí. Ale ani tohle realizovat nedokážu, protože manželovo pc je taková pandořina skříňka na fotky. Když už si myslím, že mám vyvolané z daného roku vše, objeví se něco nového ;-)))

Teď se pohybuji v roce 2010, tak jsem se rozhodla udělat titulku. Fotka je ze školky. Hrozná, tak jsem se alespoň barvami pokusila zmírnit tu nepřirozenou modř ;-))) a natruc jsem stránku "ušpinila" ;-)))




Na stránce jsem toho tentokrát použila dost. Razítko portrét a Něco nového začíná . Papír proužkovaný FP. Brads, mé chipboards, visačku z riflí ;-) , tuš, razítkovou barvu,.... co mi přišlo pod ruku. Je to takový úlet ;-)))

A co vy? Jste systematici?
Krásný víkend vám všem


3 komentáře:

  1. :-) Já jsem jedna z těch, co fotky měla vzorně setříděny ve složkách v albu a byla nechutně aktuální :-) Vyvoválava jsem hezký fotky větší, ty ostatní menší ... co se děje teď raději moc popisovat nebudu, chudák Verunka - Fífa má z prvních 3 let pět plných alb ... Verunka má ve třech letech celkem asi 15 stránek ... :-(

    OdpovědětVymazat
  2. Já zas nechápu, jak můžete nechávat vyvolávat fotky dopředu. Už jsem nad tím několikrát přemýšlela, ale pokaždé používám úplně jiný formát fotek. Já se snažím být systematická aspoň v tom, že vím, jaké stránky (jaké akce) chci do alba dostat. Fotky si ale tisknu vždy v tiskárně až po tom, co vymyslím rozložení stránky. Je pravda, že tyhle fotky nejsou moc kvalitní a myslím, že na slunci ty potvory mění barvy a blednou. Moje vize je taková, že bych jednoho krásného dne dala fotky z udělaný stránek vyvolat v přesných formátech a přelepila jimi fotky z tiskárny... ale jak se znám, tak se k tomu nikdy nedohrabu :(

    OdpovědětVymazat
  3. Já fotky nechávám vyvolat,až když vím, že je budu potřebovat. Pak jich je tak 200, abych mohla různě měnit projekty. Nevydržím dělat dlouho pořád jednu věc a stejný rozměry stránek. Taky se mi někdy stane, že mi chybí pouze poslední strana a já jdu dělat něco dalšího. Udělám si vždy hromadu nedodělaných stránek, fotek, papírů a nechám to ležet, až na to mám zase chuť.

    OdpovědětVymazat