neděle 23. srpna 2015

Prázdninový deník Martiny S. - 1. a 2. týden


Přestože jsem se letos vrhla na zaznamenávání našich týdnů do projekt Life alba, rozhodla jsem se na prázdniny připravit deník. Hlavně proto, že deník se lépe převáží na cestách a raději zapisuji události hned a aktuálně. Vím, že v opačném případě bych nabrala skluz, protože zážitků a akcí je mnoho, a už bych ho asi nedohnala. J
Náš deník má základ od Kety, na FB se mi moc líbil a „slovo dalo slovo“ měla jsem verzi k vytištění v mailu. Zajásala jsem, protože dost podobně jsem si ho chtěla připravit sama. Ušetřilo mi to spoustu času, který se třemi dětmi pořád hledám J Nachystala jsem si výseky z BigShotu (šipky, kytičky, srdíčka, cedulky), natiskla jsem nápisy a podlepila oboustrankou. Nechybí černá poduška, malý akrylový bloček, černá gelovka, washi pásky, malá sešívačka, děrovačka, nůžky, lepidlo, malé pravítko, kancelářské sponky, malá podložka, pár PL kartiček, datumovka, zbytky papírů a jedna sada letních papírů 6 x 6 od Simple stories - I love summer.
Tolik příprava.
Prázdniny u nás začaly už v pondělí 29. června, protože díky rekonstrukci školy dostal syn vysvědčení již v pátek. Mladší Adélka pokračovala v nemoci – spálová angína, tak jsme byli doma všichni. Do deníku jsem podle původního plánu nechtěla dávat moc fotek, respektive skoro žádné. Chtěla jsem pak udělat koláže do PL alba. Ale po prvních zápisech mi bylo jasné, že to takhle nepůjde a bez fotek se prostě neobejdu. A protože místa na stránkách k jednotlivým dnům není mnoho, doplnila jsem fotky později na samostatných stránkách nebo do různých jiných „schovávaček“. Do deníku jsem vložila i další různé vzpomínkové věcičky – mapku, obal od cukru z kavárny, leták z pivovaru, mapku ze ZOO, pohlednice. Z krabice od Happy meal jsem vyrobila dvě kapsy, v jedné má Adélka schovaný svůj obrázek, ve druhé je mapka ze ZOO. A protože jsem trochu spisovatel, tak jsem psala všude. A když místo pochybělo přímo na stránce s jednotlivými dny, přilepila jsem odklápěcí kartičku.
Pokračování příště …
Přeji krásné slunečné dny. Martina

2 komentáře: