středa 13. listopadu 2013

Adventní kalendář 2013 pátý

Nechci vůbec nijak snižovat hodnotu předchozích kalendářů, ale tenhle pátý, je nejdůležitější ;-)
Je pro Káju. Mého rozmazleného jedináčka :-D Byl to oříšek. Musel být totiž ze všech nejhezčí, nejefektnější a originální. Po shlédnutí všech předchozích kalendářů bylo Kájovo očekávání opravdu veliké ;-) Já jsem opět začala rozdělením věcí na dny. Tentokrát jsme k tomu s manželem přistoupili velice prakticky. Na víkendové dny jsme mu vybrali ty nej věci, aby se na nás o víkendu nemračil :-)
Pak jsem vše nacpala do nasyslených krabiček. Očíslované krabičky jsem začala balit. Na stole mi ležely nové balící papíry z ikea. Tak jsem použila zrovna ty. Akorát jsem k tomu přidala kostkovaný, který jsem objevila v papírnictví. Během balení jsem přemýšlela co s těmi balíčky udělám. A vzpomněla jsem si, že při stěhování se nám rozbilo sklo u rámu obrazu a je stále ještě na půdě. Tak jsem si říkala, že bych mohla jen razítka pověsit ve shluku, že v tom rámu to vynikne. Takže jsem zabalené balíčky opatřila chipboard číslicemi. Tentokráte číslo 6. A začala vázat provázek.



Protože jsem chtěla, aby  balíčky jako u ramínka nevisely rovnoběžně, ale byla čísla hezky vidět, balíčky jsem normálně zabalila a zezadu přivázala druhý provázek, který jsem nahoře prosmýkla. Pak jsem si je všechny skládala a vrstvila a nakonec shluk všech provázků svázala do uzlu. Balíčky tedy nejsou vůbec nijak přilepené. Ani provázky jsem nelepila. Uzel jsem prostě dala mezi překližku a rám a tím vše drží. Až se jednotlivé balíčky odstříhají, uzel zezadu sám vypadne. Jen štítek Veselé Vánoce bude třeba sloupnout ;-)


Kdo by zkusil tenhle způsob, je možné i doplnit "špičku" stromu hvězdičkou... Já jsem to zkoušela tam chipboard zlatou hvězdu dát, ale přišlo mi to už něco zbytečného navíc. Ale k jiným papírům by se určitě hodila.

Krásný den

6 komentářů:

  1. Adventní kalendář je užasný! Ještě se mi líbí ten červenobílý :) Ale všechny kalendáře jsou krásné... Skvělý nápad! :)

    OdpovědětVymazat
  2. Tady ten je opravdu ten nej! Kájovi závidím :-) ... moje děti dostanou kalendář od playmobilu. Radost udělá, ale nebude tak hezký na vystavení.

    OdpovědětVymazat
  3. Já nemám slov !!

    Obdivuji tady jeden kalendář za druhým a říkám si, kam na ty nápady chodíš ?? A hlavně jak tě to baví - vymýšlet, vytvořit, nakoupit, zabalit !!

    Fakt úžasné :-)) my máme na schodech šňůru se čtyřiadvaceti punčoškami, zdobí i slouží :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Já žasnu! Napadlo mě to samé co Markétu.... kam na ty nápady chodíš? Vypadá to skvěle a přesvědčilas mě, abych letos udělala každému drakovi svůj kalendář... jen nevím kdy se k tomu dostanu :-D

    OdpovědětVymazat