pátek 15. března 2013

Do Liberce...

...za scrapbookem jezdím ráda. 2x ročně si odpočinu od rodiny, nechám všechny starosti doma, připomenu si cestováním v hromadné dopravě studentská léta, potkám a popovídám si s holkama, skupinově "potvořím" a vždy sama sebe překvapím :-D V Liberci prostě já tvořím jinak. Ale zpět ke kurzu. Určitě jste se už o něm dočetli na spoustě blozích. Bylo nás tam totiž opravdu dost.



Tady musím vyseknout obdiv organizátorkám. Ukočírovat takové množství ženských "utržených ze řetězu" je náročné. Obzvlášt můj obdiv patří Ireně - Apták, která trpělivě do noci všem, co si řekly (a to byla většina), dolaďovala tričko. Já už jsem jí viděla v akci podruhé a zase mě její ladnost při tvoření fascinovala. 

A co je na tom Liberci tak zvláštního? Potkáte se tam s kamarádkami

Zleva: Vonver, KETA, Haňule, Monika, Gabreta a Isobelka (od které mám fotky a děkuji ;-))

A pokud tam nikoho neznáte, poznáte. Na tvoření jsme vždy v sobotu rozděleny na 4 skupiny. A v tomto složení strávíme celý den. My jsme se takhle třeba poznali s Monikou. Kde vlastně vězí, že není na fotce? :-D Ale program dne je nabitý a všechny si toho chceme hodně říct, protože se zase naživo nějaký čas neuvidíme, abychom mohli taky něco zažít, aby bylo co scrapovat, takže se se spoustou dalších účastnic jen míjíme ve sprše, při jídle, ... A pak doma si teprve uvědomím, že tam byla vlastně "tahle" a tu že znám a že si vedle mě čistila zuby... :-D a škoda, že jsem si s ní nepopovídala a .... Njn nedá se stihnout vše.

A co jsme tam tedy dělaly? Obrázek na zeď. Respektive 30* 3D stránku do rámečku. Měly jsme si s sebou vzít náčiní a nějaké drobnosti na dozdobení k fotce. Já cestovala na lehko a vzala jsem si jen nůžky, lepidlo v tužce a to je asi vše. Ale i to málo stačilo. Každá v naší skupině měla něco navíc ;-), Helge a Iriska byly taky dostatečně zásobené a oč jsem je požádala, to měly. A takhle to dopadlo.



Co to je? A že to není můj styl? Není, ale jakmile já začnu vedle Helge tvořit, vždycky se nechám unést. Helge mě svým přístupem vždy přesvědčí, že to je vlastně jednoduché a není co řešit. Takže já neposouvám brads několik minut, ale jen jí tam fláknu. Ono vlastně na to ani není čas, když si chcete jako já odvézt domu hotové "dílo". Jelikož jsem ani fotku nevezla, rozhodla jsem se udělat pro kamarádku jako svatební dar rámeček. Proto je na stránce chipboardová stránka z minialba. Jako podklad na svatební fotku.





A kdo se tedy na stránce podílel? :-D Chipboards jsem dala jako materiál ke tvoření já. Měděné a tmavě hnědé lesklé kolečko je vychytávka Helge. Ve škole jí skladují kelímky od kávy, které jsou zvenku různě barevné a pak je stačí jen postavit na zem a sešlápnout a vznikne tohle. Papírové kytičky nám ukazovala Iriska. Není nutné mít šablonu, ale nakreslením a vystřižením spirály si je lze snadno vyrobit. Stejně jako lístky, které mám pod velkou kytkou. Jsou ohnuté proto, že jsou to dva lístky slepené k sobě s drátkem uvnitř. Ještě jsem je postříkala, jako celou stránku sprejem, který mi poskytla Anna.  U té jsem si koupila velkou broskvovou kytku a "půjčila" si ještě peříčko a nitě. Brads s kamínkem uvnitř vrstvené papírové kytky mi dala Ája. Stejně tak patentku a washi pásku s notičkami. Perlová srdíčka na sartuně s malými perličkami jsou zase od Gabrety.  Ostatní brads jsou od Moniky a motýlek jsem našla v krabičce "zbytků" Pindruše. A papírovou pásku s lepidlem měla Haňule.



I rámeček a svítivě růžová srdíčka zatřená "šepsem" jsou od Pindruše. Podkladový papír, který mi přinesla Lea, jsem ještě navíc potřela izinkovou perleťovou barvou. Šeps ani ostatní barvy doma nemám, protože je prostě nepotřebuju. Proto jsem si to ráda vyzkoušela.


Tady jsem se snažila vyfotit, jak jde z chipboardového zámečku vykouzlit potřením barvy kovový zámeček. A je to tak jednoduché. Ono je vlastně všechno, co vás baví a děláte s láskou jednoduché ;-) A o tom to je!

Krásný víkend



6 komentářů:

  1. Super reportáž, rámeček máš nádherný, kamarádka bude mít určitě radost. Já se k napsání o srazu na blog ještě nedostala, teprve dnes jsme se vrátili z hor a celý zbytek dne jsem trávila vybalováním, praním a upravováním a posláním fotek k vyvolání. Jinak fotku u trámů a zábradlí s Mončou máme také, bude mezi těmi, které jsem vám všem posílala, určitě tam musí být a ne jedna. :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Kdybych na vlastní oko KETU neviděla jak sedí nad stránkou a pilně pracuje, tak bych nikdy nevěřila, že to je její dílo. Perfektní! KETA prostě umí překvapit a až uvidíte její stránku v kronice, tak neuvěříte podruhé :-) Jsem moc ráda, že se její skryté schopnosti odtajnily!

    OdpovědětVymazat
  3. Markéto, krásná stránka! Kamarádka bude nadšená.
    Gratuluju. (Nj, není nad profi vedení... ;)...)

    OdpovědětVymazat
  4. Krásná stránka a nádherně vyladěná!

    OdpovědětVymazat
  5. Naprosto dokonalá stránka :)
    Ale v Liberci jsem viděla jen samou krásu, každá scrapžena tam měla stránku jedinečnou

    OdpovědětVymazat
  6. Úžasná stránka! Moc se mi líbí tento styl. Barvičky jsou parádní

    OdpovědětVymazat